Jurnalism cetatenesc

“Nu cred că este reală preocuparea lor de a face economii”

Dana Chiorescu
13 dec 2011 2192 vizualizări
Alianţa pentru o Romanie Curată se declară împotriva comasării alegerilor pe motiv că ar fi un abuz care sfidează regulile democraţiei. „Este contrar bunei practici stabilită de Consiliul Europei a se aduce modificări importante legislaţiei electorale în mod unilateral şi cu mai puţin de un an înainte de data acestora”, arată iniţiatorii protestului. Dacă interlocutorii şi cititorii noştri îşi doresc comasarea alegerilor puteţi afla din sondajul următor.

Veronica Bogdan, contabil pensionar, Focşani



“Am văzut că vor să comaseze alegerile. Eu zic că e mai bine, să nu se mai dea atîtea ciubucuri. Să dea numai o dată, să nu mai dea de atîtea ori la fiecare. Nu ne deranjează deloc. Dacă decid aşa, este bine, numai că nu s-au decis încă. Nu au stabilit nimic, nu au votat în Parlament.”

Mariana Pupăză, agent poştal, Gura Caliţei



„Nu „le am” cu politica şi nu ştiu să spun cum e mai bine... Voi merge la vot... Noi votăm pentru a ne fi nouă bine dar ei... una spun alta fac... promisiuni degeaba. Nu cred că este reală preocuparea lor de a face economii. Nici nu mai suportăm cuvîntul de comasare. La noi s-au comasat două posturi şi fac eu munca la doi oameni.”

Ion Dumitrache, militar, Focşani


„Nu consider că este o idee strălucită. Nu ştiu exact care ar fi adevărata motivaţie pentru această comasare. Dacă ne uităm la ştiri, Opoziţia acuză fraudarea…. ceilalţi invocă interesul naţiunii… noi… vom merge să votăm şi… vom vedea ce va ieşi pînă la urmă. Ei vor face ce vor. Nu se va face nici o economie. Risipă a fost tot timpul şi va fi în continuare. Nu cred că vor face nici o economie. Ei îşi urmăresc interesele lor. Economie dacă vroiau, aveau multe modalităţi de a face. Bani se aruncă destui… dar nu se văd. Nu mai avem încredere în clasa politică... nu mai avem oameni pe care să îi investim cu încrederea noastră... Aştept să apară nume noi… mai e un an de zile pînă la alegeri.”

Anonimă

„Nu îmi dau seama ce se ascunde în spatele acestei idei, dar cu siguranţă nu îi doare sufletul de banii noştri!”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Barbu
"Comasarea ar crea un abuz prin sfidarea regulilor democraţiei şi ar antrena tot statul în campanie electorală"... ei nu au înţeles nici acum ce rol are comasarea alegerilor, se vede şi din aceasta informaţie că sînt total în afara subiectului.

Mihai
Întreaga omenire a ţării noastre nu doreşte alegeri comasate! Primarii să fie aleşi la data stabilită cum a fost şi acum 4 ani, parlamentarii la fel, nu e nici o economie aşa cum spun actualii guvernanţi, nu ne mai păcălesc! E un abuz grosolan, sfidare la legile ţării noastre! Trebuie consultată populaţia! Alianţa pentru o Romanie curată trebuie să lupte să fie în legalitate, să nu-şi mai asume răspundarea, că asta au făcut de cînd sînt la guvernare: asumare, asumare şi atît ! Cine sînt ei? cei care i am ales ? rusine ! ce curaj mai au sa iasa in fata noastra ,a alegatorilor !



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
teo, acum 4513 zile, 15 ore, 52 secunde
nea mihai laso moale bre cu alegerili si comasarea lor,pai matale plingi opozitia ca striga in gura mare ca se fura?DAR cind opozitia era la guvernare si fura si ceilalti plingea cum era?macar citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.