Jurnalism cetatenesc

„Asta nu e democraţie, e legea junglei!”

Dana Chiorescu
9 dec 2011 2650 vizualizări
Alaltăieri a fost reţinut primul judecător vrîncean suspectat că ar fi primit foloase necuvenite pentru a da soluţii părtinitoare în dosare Procurorii anticorupţie sînt pe cale să probeze primul caz mare de corupţie din justiţia vrînceană. Dacă interlocutorii şi cititorii noştri au încredere în magistraţi puteţi afla din sondajul următor.

Ioana, pensionară, Focşani

„Nu prea am avut de-a face cu dumnealor. Dar din ce văd şi din ce aud… ne cam punem cîte un semn de întrebare… Nu e firesc dar… ce să zic… noi i-am învăţat aşa. Nu îşi fac datoria fără să le dai ceva. Dar asta nu este numai la judecători, ci peste tot. Dacă se rezolvă problema şi eşti mulţumit, eşti şi tu atent, dar nu să îţi ceară înainte. În timp se poate schimba asta…. cu multă răbdare… pentru că e nevoie de mult timp. Nu avem educaţie… de la educaţie porneşte tot…”

Mărioara, pensionară, Focşani

„Sinceră să fiu, nu am intrat în contact cu acest domeniu. Eu una nu cred că este posibil ca un judecător să ia bani ca să încline balanţa în favoarea unuia sau a altuia. Eu vreau să am încredere. Nu vreau nici să îmi imaginez cum ar arăta o societate în care justiţia nu îşi face datoria.”

Doina Dumitrache, pensionară, Focşani

„Nu am încredere! Nu vedeţi ce se întîmplă în ţara asta!? Judecători reţinuţi pentru luare de mită... Pe de o parte îi bagă şi pe partea cealaltă îi scoate! Asta este justiţie? Corupţia e în floare… se fură în stil barbar… Totul este la pămînt! Şi în şcoli şi în spitale, peste tot! E de strigat la cer! Doar următoarea generaţie să mai schimbe ceva… Sînt şi oameni buni care nu pot ajunge în faţă din cauza celor cu bani şi cu pile. Trebuie schimbaţi de sus pînă jos! Peştele de la cap se împute! Asta nu e democraţie, e legea junglei! Mai rău! Trebuie să se mai nască un Vlad Ţepeş!”

Lucian, Focşani

„Nu sînt naiv… Cine mai are încredere în justiţie? Cum să ne aşteptăm să meargă treburile dacă justiţia este coruptă? Păi de cine să se teamă infractorii? Într-o societate în care judecătorii sînt corupţi, banul face legea. Din păcate asta adînceşte discrepanţa dintre păturile sociale.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Neon
Chiar aşa mare surpriză nu este, sau cel puţin e surpriză că a fost arestată pentru că de luat şpagă iau toţi magistraţii din Vrancea. Iar reţeta asta de luat banii prin avocat datează de 20 de ani de cînd s-a înfiinţat aşa-numitul stat de "drept". E ca la şcoala de şoferi, nu dai banu’ direct la poliţai ci prin intructorul auto. Aşa şi aici, judecătorii sînt curaţi şi cinstiţi nu se pot murdări să ia banii direct de la justitiabili, iau prin avocat, iar dacă avocatul e şi rudă e minunat. Dînsa fiind mai tînără probabil a uitat vreun comision pe undeva şi a ajutat-o mult şi tehnica asta modernă, că bătrînii judecatori excomunişti de la tribunal, învechiţi în şpăgi, n-au atîta inteligenţă să-şi aranjeze măgăriile prin telefonul mobil, ei merg pe tehnicile mai demodate. Doamna fiind mai modernă şi avînd şi mai multe nevoi a reuşit iată să acceadă la postul de consilier juridic de celulă.

Ioana
Nu se va întîmpla nimic, mîine sau chiar şi azi va fi liberă, trebuie ajutată de cineva, cîţi judecători aţi văzut arestaţi, chiar dacă uneori au dat sentinţe greşite, şi multe familii au suferit din cauza lor. Îmi pare rău de ea că este o fată tînără şi poate chiar nu are experienţa necesară.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ilie, acum 4522 zile, 20 ore, 46 minute, 5 secunde
Justitia este foarte corupta si primeste cele mai nesimtite salarii. PETITIE Subsemnatul Vasile Ilie, domiciliat în localitatea Slatina, str. Primăverii, nr.16, bloc FA11, se. 5, etj. 2, ap. citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.