Jurnalism cetatenesc

"Isi pierd viata din cauza vitezei si a neatentiei"

Ziarul de Vrancea
26 aug 2011 2114 vizualizări
"Stop accidentelor, viata are prioritate!" este un mesaj pe care, de cele mai multe ori, tinerii soferi il ignora total. Nici nu implinesc bine virsta majoratului, ca parintii se grabesc sa le cumpere cele mai puternice si luxoase masini, fara sa se gindeasca la pericolul la care isi expun odraslele. Adepti ai senzatiilor tari si sclavi ai dorintei de evidentiere printre cei din gasca, incepatorii nu tin cont de restrictiile legislatiei in vigoare si apasa abuziv pedala de acceleratie, fara sa le pese de viata lor si a celor din jur. Astfel, viteza excesiva, neatentia si alcoolul s-au dovedit a fi principalele cauze ale accidentelor rutiere in care isi pierd anual viata mii de tineri. Opiniile cititorilor si interlocutorilor nostri vis a vis de aceasta problema le puteti afla in sondajul urmator.

Ioana Haimana, pensionara, Focsani


"Tinerii din ziua de azi sint teribilisti, vitezomani… vor sa arate ca propria masina e mai capabila decit a altuia din gasca. Se considera asi ai sofatului, stapini pe volan, insa nu realizeaza ca in felul acesta isi pot pierde viata intr-o fractiune de secunda. Si parintii poarta o mare parte din vina… nici nu implinesc bine 18 ani ca le si cumpara masina. Si eu am avut copii, dar nu am facut asa ceva. Am zis ca atunci cind implinesc 18 ani sa munceasca si sa isi cumpere singuri, pentru ca in felul acesta vad si ei cit de greu se cistiga banul si nu ii mai cheltuie asa usor. Parintii nu ar trebui sa isi incurajeze copiii sa le pice totul gata facut. Trebuie sa munceasca pentru a obtine ceea ce isi doresc. Cit despre codul rutier, nu cred ca e destul de drastic cu cei care depasesc viteza. Le da o amenda de ochii lumii si gata."


Dara Paraschiv, studenta, Focsani

„Viteza e principala cauza pentru care multi tineri isi pierd viata. Din dorinta de afirmare si pentru adrenalina, apasa in mod excesiv acceleratia, fara sa tina cont de normele de viteza pe care le impune legislatia. Cred ca ar trebui date sanctiuni mult mai drastice. Poate in felul acesta multi se vor potoli.”


Petre Manole, pensionar militar, Focsani

„Tinerii care sint implicati in accidente rutiere nu sint suficient de antrenati. Parintii care le cumpara copiilor masini puternice sint cei mai vinovati. Se intrece tinarul cu altul si din orgoliu apasa pedala sa arate ca masina lui poate mai mult si ca el e cel mai tare. Din pacate acest moment de inconstienta ii poate costa viata”.

Safta Caba, gestionara, Focsani

„Isi pierd viata din cauza vitezei si a neatentiei. Acum e ceva la moda ca la majorat parintii sa le cumpere odraslelor masini puternice, insa nu realizeaza cit de mult le pun viata in pericol. Dupa parere mea, ar trebui ca amenzile sa fie mult mai drastice. Daca l-a prins cu viteza mare sa ii dea maximum de puncte si amenda, poate in felul acesta ii mai calmeaza pe cei care au mania vitezei. Tinerii de azi au impresia ca sint importanti daca sfideaza regulile si conduc cu viteza dar nu constientizeaza pericolul”.


Alina Tintu, eleva, Focsani

“Cele mai multe accidente rutiere au loc din cauza neatentiei si a vitezei in primul rind. Si parintii cred ca au partea lor de vina. Intii copilul trebuie sa invete sa mearga bine cu masina. Dupa ce devine mai experimentat, i se poate cumpara si automobilul puternic. Multi se urca la volanul bolizilor primiti cadou de la parinti de indata ce au primit permisul auto. Au mania de a apasa mult prea mult acceleratia pentru ca in felul acesta se considera cei mai tari. Cred ca sanctiunile in privinta vitezei ar trebui sa fie mult mai drastice. Poate in felul acesta multi vitezomani ar deveni un pic mai cumpatati.”

Sondaj realizat de Lorena MECA


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.