Jurnalism cetatenesc

Fata in fata

Ziarul de Vrancea
28 feb 2011 1696 vizualizări
Referitor la articolul Marul discordiei - un restaurant din buricul tirgului publicat in ziarul de Vrancea din 7 februarie 2011, vreau sa vin cu urmatoarele precizari:

1. Din cauza starii precare a sanatatii mele, eu, Ioana Axente, administrator la SC OLD FAUNA 2055 SRL, am fost nevoita sa intrerup activitatea la 25 septembrie 2007 la fostul restaurant "Ioana".

2. Timp de cinci luni nu am facut nici un fel de publicitate pentru inchiriere, dar am fost contactati de mai multe persoane care s-au prezentat si chiar aveau si experienta in domeniu.

3. Familia Lodea a reusit sa ne capete increderea.

4. In prezent nu sintem "nici prieteni, nici dusmani". Afirm aceasta pentru ca avem multumirea sufleteasca de a fi putut intinde o mina de ajutor la 2 oameni care au aproape virsta copiilor mei. O chirie neplatita pe o perioada de aproximativ doi ani se poate considera, credem noi, ajutor. Ca nu am fost eu, in calitate de administrator, inteleasa, aceasta depinde de mai multe lucruri: educatie, maniere, pricepere, respect, rusine, etc.

5. Neintelegerile dintre noi s-au acutizat dupa data de 20.07.2009 cind domnul Lodea Raul Ciprian mi-a oferit suma de 4.000 ron din care 1000 ron se inchidea pe martie iar 3000 ron achita partial aprilie, dupa intelegerea pe care am avut-o la semnarea contractului. Acest lucru este consemnat sub semnatura privata, in agenda mea, de catre dinsul. Deci, la 20 iulie 2009 dl Lodea era descoperit la plata chiriei cu o intirziere de 94 de zile.

6. Era de datoria administratorului SC LOD SERV SRL sa ma informeze ca a facut modificari prin act aditional la statutul societatii si o cota parte din actiuni a fost preluata de sotia sa, Lodea Cristina. Spun aceasta pentru ca noi am semnat contractul de inchiriere cu adm. Lodea Raul Ciprian si deodata apare aceasta doamna si se creeaza impresia ca dumneaei conduce activitatea restaurantului.

7. Noi am inchiriat restaurantul cu terasa, lucru consemnat in contract. Pe motiv ca doreste sa rentabilizeze activitatea si-a permis faca unele modificari, mi-a ocupat curtea, ocazie cu care mi s-a ingradit si spatiul de trecere spre locuinta de la etaj.

8. Formularul de contract de inchiriere a fost conceput si redactat in 5 exemplare cu suma de 4000 Ron pe luna de catre Lodea Raul Ciprian, spunindu-mi "sa stau linistita" ca a cuprins, la indicatia unei persoane pregatite in domeniu, mai multe aspecte, fiecare separate pe puncte, astfel incit totul este mai mult decit corect. La acea vreme, societatea dumnealui nici nu era infiintata, dar fiind foarte grabit s-a prezentat pe 1 a III-a 2008 intr-un birou al altei societati conduse de mine, cu contractul de inchiriere, toate formularele (cinci) asezate putin distantate unele de altele in partea de jos, ne-a citit primul exemplar si am semnat, noi, sotii Axente, precum si Lodea Raul Ciprian.

9. Eu, persoana de buna credinta, am taiat facturi pe SC OLD FAUNA 2005 SRL cu suma de 4000 ron/luna dar cind am ajuns in instanta in toamna anului 2009 a aparut exemplarul cu 3000 ron/luna, semnat de parti, si gindul m-a dus imediat la acea zi de primavara 1 III-a 2008 cind domnul Lodea Raul Ciprian a parasit triumfator acel umil birou pentru ca reusise sa ne "pacaleasca".

10. Nu ne-am gindit o clipa sa ii propunem sa fim asociati, deoarece noi, la virsta noastra, am fost obisnuiti sa nu munceasca nimeni pentru noi, doar noi pentru altii.

11. Referitor la plata chiriei, pina cind m-am hotarit sa le fac o notificare, aceasta se facea cam cu "tiriita", a cite 100 ron, 200 ron, ca la niste milogi, fapt ce m-a determinat sa ii atentionez sa intre in normal.

12. Pentru orice suma de bani primita de la SC LOD SERV SRL am taiat chitante, facturi, m-am inregistrat in contabilitate, fara a primi sumele cuvenite, am platit impozit forfetar si in urma unei sesizari sau reclamatii am fost verificata tot eu de catre DGFP Vrancea pentru ca eram, vezi Doamne, suspecta de evaziune fiscala. Suma de bani pe care a vrut sa mi-o inmineze prin executor judecatoresc a fost de 2000 ron, deci nu acoperea nici o luna. Cu alte cuvinte, domnul Lodea Raul Ciprian "stia sa joace".

13. Nu stiu pe ce s-au putut cheltui sumele de care aminteste in articol. Societatea este in insolventa, adunarea generala a creditorilor a propus falimentul, inventarul societatii este la lichidatorul judiciar de unde se poate vedea ce si cit a platit si cui.

14. Noi nu i-am adus prejudicii, singuri si-au deteriorat imaginea prin debransari repetate facute de CUP S.A., Electrica, Distrigaz, deoarece aveau restante mari si la plata utilitatilor. Fara apa, gaz, energie poti face mincare?

15. Noi nu am furat nimic! Am muncit, cu nopti nedormite, credite bancare care se pot verifica, imprumuturi cu martori la persoane fizice fata de care am prezentat garantie si am facut o investitie pentru familie si, dupa cum vedeti, am inchiriat-o la 2 persoane tinere care ar fi putut sa evite sa ajunga aici daca erau cinstite si corecte cu cei carora ar putea sa le spuna parinti.

16. Cum puteam sa fur un obiect de la restaurant la care eu am factura si i l-am imprumutat personal d-lui Lodea Raul Ciprian pentru o scurta perioada?

17. In prezent, sotul meu este iesit la pensie. Intr-adevar a lucrat la DSVrancea 38 de ani insa, raportat la legile dupa care se conduc unitatile de pe teritoriul judetului Vrancea privind siguranta alimentelor si normele de igiena in activitatea de administratie publica, nu cred ca este persoana potrivita care ar fi putut influenta controalele pe care le-a avut Restaurantul Deja Vu.


Va multumesc!


Ioana Axente


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.