Jurnalism cetatenesc

Magii si Nasteea lui Hristos

Ziarul de Vrancea
24 dec 2009 1230 vizualizări
Motto: «Evanghelia Domnului nostru Iisus Hristos este treapta suprema a stiintei» ( Prof. Dr. Nicolae C. Paulescu)

«Cand dispare credinta, locul ei il ocupa superstitia. Astrologia, chiromantia, magia, fenomenul OZN (vizitatorii extraterestri) senzitivii (bioenergeticienii), cultul religiilor orientale "" toate acestea pasioneaza mintile a milioane de oameni. Lipsa unei credinte crestine ferme, necunoasterea si neIntelegerea esentei ocultismului si religiilor orientale ca si propagarea lor activa si pe scara larga de catre anumite forte, asigura succesul ocultismului In societatea contemporana.

Pe unii ii pune In Incurcatura Intrebarea: daca astrologia poarta un caracter demonic si practicarea ei este un pacat, cum se explica dar, ca magii au aflat, cu ajutorul astrologiei, ora Nasterii lui Hristos?

Exista, la aceasta Intrebare, doua raspunsuri care nu se contrazic, ci mai curand se completeaza reciproc.

Primul raspuns. Motivul pentru care aceasta stea era asteptata la rasarit, urmarindu-i-se aparitia, este pus In legatura cu proorocirile facute In Vechiul Testament. In Cartea Numeri citim: " Il vad, dar acum Inca nu este; Il zaresc, dar nu de aproape; o stea rasare din Iacov, un toiag se ridica din Israel." ( Num. 24; 17). La proorocul Isaia (Is. 60; 1-6) se spune: " Lumineaza-te, lumineaza-te, Ierusalime, ca vine lumina ta, si slava Domnului peste tine a rasarit! (...)."

Proorocul Daniel cunostea desigur aceste proorociri si nu le tagaduia. Mai mult decIt atIt lui Insusi Ii apartin proorocirile despre vremea Nasterii lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu (Dan. 9; 25). Aceste date, ce evoca evenimente de o extraordinara importanta ( timpul, locul si Imprejurarile Nasterii lui Hristos), au fost pastrate In siguranta de acea scoala sacerdotala, In fruntea careia se afla proorocul si erau transmise de catre magi din generatie In generatie. Potrivit datelor astronomului crestin Kepler (sec. XVII), confirmate si de astronomia moderna, magii ar fi putut vedea alinierea planetelor Jupiter, Saturn si Marte cu o alta stea neobisnuita si aceasta aliniere li s-a aratat Intr-adevar la rasarit, caci ea s-a produs la 29 mai, anul 747, cu 3,5 ore Inainte de rasaritul soarelui. Daca ei au pornit tot atunci la drum, probabil ca ar fi ajuns la Ierusalim peste cinci luni si ceva (Ezdra a facut drumul de la Babilon la Ierusalim In 4 luni (I Ezdra 7; 9) si prin urmare, daca ei au plecat de la Ierusalim la Betleem seara, iarasi au vazut alinierea planetelor In directia spre Betleem). Trebuie sa Intelegem clar ca proorocul Daniel nu se ocupa cu nici un fel de magie si astrologie, ci proorocea asa cum Il Invata Dumnezeu; tocmai In aceasta consta superioritatea lui asupra magilor care nu stiau sa dea raspuns la multe Intrebari (Dan.2, 4, 5).

Al doilea raspuns. Intelepciunea dumnezeiasca a prefacut rautatea oamenilor Intr-un mijloc de a-l aduce pe Iosif In Egipt si a Ingadui ca Imparatul babilonean - In urma unor vraji pagInesti si a tragerii la sorti - sa se hotarasca razboi cu Ierusalimul (Iez. 21, 22), de asemenea le-ar fi dat astrologilor posibilitatea sa-i aduca pe magi lui Hristos. S-ar putea ca Dumnezeu sa se fi aratat magilor Inainte de a fi vazut ei steaua, dupa cum El a facut aceasta mai tIrziu (Mt. 2,12). E stiut ca Dumnezeu "voieste ca toti oamenii sa se mintuiasca si la cunostinta adevarului sa vina" (I. Tim. 2, 4) toti fara exceptie, si El cauta sa salveze pe fiecare pe cai optime pentru acest om, numai de El Singur cunoscute.

Din toate cele spuse mai sus despre magii care au venit sa se Inchine lui Hristos, se poate trage concluzia ca ei au aflat vremea si locul Nasterii lui Hristos nu datorita magiei si astrologiei, ci fiindca Insusi Domnul Dumnezeu le-a dezvaluit acest lucru In felul pe care L-a socotit cel mai bun pentru ei si mIntuirea lor. Asa Incat, astrologii nu au nici un merit In sosirea magilor, dupa stea, la locul Nasterii lui Hristos.

Cerul si stelele sInt o astfel de creatie a lui Dumnezeu, care se afla la vederea tuturor. De aceea, In anumite cazuri, Domnul da prin mijlocirea lor semne prvestitoare de evenimente Insemnate...

Pentru a Intelege semnele ceresti trimise de Dumnezeu, nu e nevoie de cunoasterea astrologiei sau talmacirile astrologilor; oricine cerceteaza Sfinta Scriptura, nu se va indoi de cele ce se vor intimpla (dupa tilcuirea Sfintilor Parinti) "" Extras din cartea "Oameni si demoni", autor Parintele Rodion (Ed. Schimbarea la Fata"- 1999; ISBN 973-98655-1-X).

In cartea "Infrutind diavolul si vrajitoria" (Editura Egumenita, Galati, 2004) Arhim. Vasiliu Bacoiani arata ca Astrologia se poate Imparti in doua categorii: zodiacul "" acesta are de-a face cu luna in care ne-am nascut; Horoscoapele "" acestea sint zilele din calendar care depind de pozitia stelelor.

In Grecia era cineva care-si facea reclama astfel: "Prin horoscopul tau, Iti poti prezice cursul vietii." Prostii!

Luati aminte aici. Oare tu persoana cu cap, rationala, te vei incredinta de viitorul tau cu ajutorul unui obiect neinsufletit, ci nu prin credinta in Pronia lui Dumnezeu?

In primul caz, daca horoscopul iti aduce ceva "rau", murmuri si te plingi. Ai fi in stare sa-l respingi si pe Dumnezeu! Dar pe horoscopul tau nu...

Cei care cred in horoscop, n-au nici dreapta credinta si nici nu sint rationali. Stelele sunt neinsufletite. Ele se afla la milioane de ani lumina. Daca ar avea ochi, ar vedea uriasul pamint ca pe o mica aschie sau nu l-ar vedea deloc. Inchipuiti-va cum v-ar vedea pe voi, cei care traiti pe aceasta aschie. V-ar vedeaca pe ceva minuscul: chiar ni se cere sa credem ca stelele care sint neinsufletite, moarte, pot fi deranjate pentru chestiuni legate de viitorul a ceva asa de minuscul?

Iata doar doua dovezi: Puternicului Mihail Gorbaciov i-au spus ca in anul 1988 el va divorta de Raisa. Ei bine , nu s-a intimplat ei au ramas un cuplu fidel pina in 1999 cind doamna Gorbaciov a murit. Cristinei Onassis i-au prezis: in 1988, se va casatori! Ei bine, in 1988 a murit!

192 de oameni de stiinta din toata lumea, dintre care 19 au luat premiul Nobel, s-au opus astrologiei!! Numai Cel ce a facut cerul si pamintul se poate salva din mrejele si horoscoapele acestei lumi.»

Pentru conformitate: Nichita Calcedon


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.