Jurnalism cetatenesc

Vor sa prinda si altii un salariu bun de parlamentar

Ramona Nicolae
22 oct 2008 859 vizualizări
mai este putin pina la inceperea campaniei electorale, asa ca partidele se apropie de finalul lansarilor de candidati

Partidele si-au inscris candidatii pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Fiecare formatiune politica a dorit sa faca un eveniment de presa din inscrierea in cursa. Pentru urmatorul mandat de parlamentar au fost inclusi pe listele mai multor partide si persoane din afara politicului. De la cintareti de diferite genuri muzicale, actori si pina la oameni de afaceri, cum este si cazul judetului nostru. Daca sint la curent focsanenii cu aceste lansari de candidati si ce parere au ei despre candidaturile unor persoane din afara politicului puteti citi in rindurile urmatoare:


Cornel Ionescu, 63 ani, pensionar, Focsani


"Urmaresc in mass-media lansarile de candidati pentru alegerile care se apropie. Cea mai mare gainarie este cea cu lansarea lui Mitrea. Cum poti sa-l mai lansezi si sa-l sustii cind deja s-a inceput urmarirea penala in cazul lui? Este cea mai mare gafa, dupa parerea mea. Este dat pe usa afara, adica i-au luat imunitatea, dar vino repede inapoi ca te halesc astia, asa ca revino la imunitate. Toti trag de timp pentru ca infractiunile lor sa fie prescrise. Oamenii de afaceri care au intrat acum in politica au tras tare inainte, iar acum au nevoie de imunitate, iar artistii vor sa prinda si ei un salariu bun de parlamentar, ca s-au saturat de alergatura de prin tara sa cistige o piine. Sint unii mascarici care isi spun ca vor lua o leafa buna, vor minca bine, iar punctul forte este ca-si vor asigura pensia."


Georgeta Bouros, 38 ani, confectioner, Focsani


"Nu prea urmaresc la televizor sau in ziare lansarile de candidati pentru alegerile perlamentare, in primul rind pentru ca nu am timp. Voi urmari mai mult insa peste o saptamina, cind va incepe campania electorala si probabil un anumit partid si candidatii pe care-i are pentru a sti cu cine sa votez. Am auzit insa ca pe plan local au fost lansati pentru aceste alegeri si oameni de afaceri, ca Mustea sau Sorina Placinta, iar in alte parti chiar si cintareti sau persoane mai cunoscute care nu au fost in politica pina acum. Nu cred ca prin aceste lansari ne vor atrage mai mult la vot, dimpotriva avem nevoie de oameni de incredere care sint in politica de mult timp. Chiar daca multi dintre cetateni si-au pierdut increderea in clasa politica, unii dintre ei ar fi totusi mai potriviti decit cei lansati din afara."


Gheorghe Vasile, 66 ani, pensionar, Focsani


"Simpatizez cu un anumit un partid si am urmarit pe cine au lansat in aceasta campanie electorala. Am vazut ca s-a prezentat si caracatita PSD si PNL, nu doar partidul care imi place mie. Trebuie sa stiu ce fac si ceilalti. Am vazut si ca unele partide isi lanseaza si candidati din alte categorii, cum ar fi oameni de afaceri sau cintareti. Dupa parerea mea, ei intra in aceasta lupta pentru a cistiga un loc in Parlament si datorita faptului ca ceilalti oameni de virf din partid nu mai prezinta incredere si lumea nu-i va mai vota. Un Calinescu, o Zavoranu sau un Constantiniu. Politicienii pe care-i stim de atita timp si-au pierdut increderea noastra si au scazut mult in sondaje."


Margareta Pruteanu, 70 ani, pensionar, Focsani


"Ca sa fiu sincera, politica nu prea ma intereseaza, dar ma uit la stiri si aflu ce partid si-a mai lansat candidatii pentru parlamentare. Nu urmaresc ceva in mod deosebit si nici nu sint hotarita cu ce partid voi vota. Nu sint hotarita in nici un sens cum voi vota, sint in expectativa putin. Am vazut ca anul acesta candideaza cintareti, actori si altii. Se intimpla acest lucru deoarece ei sint cunoscuti de toti cetatenii, pentru ca partidul respectiv sa aiba mai multa credibilitate. Eu cred insa ca acestia nu au nici in clin nici in mineca cu politica. Au mai fost altii si in trecut in Parlament si nu au dat randamentul asteptat de multi."


Viorica Stan, 28 ani, muncitor, Focsani


"Nu urmaresc mai nimic din lansarile de candidati pentru alegerile parlamentare deoarece nu prea ma intereseaza. Nu stiu sigur daca voi merge la vot, mai am timp sa ma gindesc pina la sfirsitul lunii noiembrie. In aceasta perioada nu am starea necesara pentru a urmari asa ceva la televizor sau citi in ziarele noastre. Politica nu ma intereseaza deloc, asa ca si din acest motiv nu urmaresc nimic."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 12 ore, 52 minute, 50 secunde
Doamna Bouros, este alegerea dumneavoastra pe cine votati si in cine aveti incredere, insa parerea mea este ca politica romaneasca are nevoie de oameni noi, cu idei inovatoare, oameni care nu au citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.