Jurnalism cetatenesc

Din pacate pentru vrinceni, Soveja a fost lasata in paragina

Ramona Nicolae
20 sep 2008 749 vizualizări
vrincenii mai pot pleca in concediu prin Vacanta la tara

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) a lansat si-n acest an programul "Vacanta la tara". Acesta este valabil la nivel national, pentru perioada 15 septembrie - 31 octombrie. Sejurul la o pensiune este promotional si incepe in ziua de duminica, incheindu-se vinerea. Vrincenii care-si mai pot lua concediu in aceasta toamna, pot profita de aceasta oferta, mai ales ca tarifele sint foarte tentate. La pensiunile de doua margarete, tariful pe sejur este de 150 de lei pentru o persoana, iar la cele de trei si patru margarete, costul este de 195 de lei de persoana. Din pacate, Vrancea nu are pensiuni inscrise in acest program. Citi dintre vrinceni ar putea profita de aceasta oferta turistica puteti citi in rindurile urmatoare:


Oana Groparu, 27 ani, consultant financiar, Focsani


"Pot duce pe oricine in vacanta, unde doreste. Sint vrinceanca, dar am rude peste tot in tara. Nu prea sint la curent cu ofertele turistice din aceasta perioada, dar pretul de 150 de lei de persoana, pentru citeva zile bune undeva la tara, mi se pare unul foarte bun. Din pacate, judetul nostru nu are statiuni puse la punct, ca zone frumoase avem din plin. In ceea ce priveste perioada in care este aceasta oferta, septembrie - octombrie, este una dificila, deoarece concediile au trecut. Pot spune insa ca atunci cind este timp nu sint bani si cind ai bani nu este timp. Mi-ar placea sa pot pleca si eu pentru a putea profita de aceasta oferta turistica, dar din pacate nu am timp."


Valeria Codin, 60 ani, pensionar, Focsani


"Tocmai am citit in ziar despre aceasta oferta turistica de acum. Chiar daca nu pot profita de ea, am citit articolul pentru a fi la curent cu ceea ce mai este. Este o oferta foarte buna, dar se pot bucura de ea doar cei care nu au anumite obligatii si nu sint singuri. Cei care au copiii la scoala nu pot merge nicaieri, de exemplu. Deci, numarul celor care-si pot lua bilete acum la munte este unul destul de mic, chiar daca preturile sint foarte bune. Sau, daca iti doresti sa pleci la sfirsit de saptamina la munte, cred ca este deajuns si atit. Mi-ar placea sa merg si eu undeva, dar nu am cu cine. Sint singura, iar copiii sint la casele lor."


Carmen, 19 ani, studenta, Focsani


"Nu prea sint la curent cu ofertele de toamna pentru a pleca in concediu sau vacanta. Eu sint din Soveja si din acest motiv nici nu prea ma interesez. Din pacate pentru noi, vrincenii, statiunea a fost lasata in paragina. Acum insa s-au mai construit pensiuni, este si motelul, asa ca turistii au unde sa stea citeva zile. Eu cred ca statiunea se va relansa, mai ales ca in fiecare weekend vin turisti. Mai este posibilitatea cazarii la case, daca celelalte locuri sint ocupate. Este pacat ca zona Vrancei nu a intrat in acest circuit turist rural. Este frumoasa vacanta la tara, la munte, mai ales ca este aer curat. Mie imi place muntele mai mult si, chiar daca stau tot timpul acolo, nu m-am plictisit."


Simona Florea, 24 ani, Focsani


"Eu stau cu copilul acasa, este micut, de citeva luni, asa ca nu prea pot pleca in alta parte. In acelasi timp, sint si singura, deoarece sotul meu lucreaza in Italia, asa ca nu pot pleca. Chiar daca acum a inceput scoala, nu mai este nici perioada concediilor. Cei care pot pleca totusi citeva zile la munte ar putea profita de aceasta oferta. Daca vor mai fi astfel de oferte in anii urmator, voi incerca sa profit de ele impreuna cu sotul meu."


Camelia Toader, 24 ani, vinzator, Focsani


"Nu am auzit de oferta turistica care exista in aceasta perioada, dar cred ca este una cu preturi atractive, deoarece a trecut sezonul vacantei si al concediilor. Asa este practica la noi. Nu stiu citi dintre vrinceni pot profita de ea, deoarece scolile au inceput, iar parintii nu pot pleca usor de la serviciu. Doar sa reusesti la sfirsit de saptamina, dar sa fie valabila oferta si in astfel de conditii. Muntele are farmecul lui, aerul este curat si merita sa pleci citeva zile."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.