Jurnalism cetatenesc

Naruja, invitata de onoare la Bretcu

Ziarul de Vrancea
4 sep 2008 760 vizualizări
In cadrul activitatilor Caminului Cultural «Popa Serban» din Naruja au fost incluse si diverse manifestari intre Caminele Culturale din afara judetului Vrancea, avind tematici diferite de la an la an.

"Sub semnul bunei colaborari si a prieteniei, Ansamblul folcloric «Comoara Vrancei» din Naruja a participat la festivitatile «Zilele Bretcului» organizate de Primaria comunei Bretcu din judetul Covasna, in cadrul Gradinii de vara in aer liber, in perioada 30 "" 31 august 2008. Participarea noastra am inclus-o in acest an in actiunea «Impreuna pentru Pace si prietenie». Programul folcloric al Ansamblului a fost alcatuit din solisti vocali si instrumentisti, grup vocal fete, grup de fluierasi, dansuri fete, dansuri ciobanesti barbati, dansuri mixte, dans tematic «La izvor», taraf traditional si dansuri cu masti «Viata invinge». Ansamblul folcloric si delegatia din Naruja a fost insotita permanent de familia profesorilor Movileanu. In speranta ca in viitor relatiile noastre prietenesti se vor extinde si-n afara celor culturale, s-a discutat semnarea unui protocol de colaborare la sugestia domnului Primar Dimeny Zoltan. Intentia a fost si la nivel de Camine Culturale intre directorii acestor asezaminte, Titel Toader Chirila si Baloh Andras.


«Drum bun si revedere in 2009!»


In timpul programului, oficialitatile celor doua comune au avut o dezbatere in cadrul Primariei Bretcu. Schimburi de vizite s-au facut la nivel de Primarie, Camin Cultural, scoala dar si biserica ortodoxa si catolica. Ansamblul folcloric din Naruja a fost insotit de o delegatie formata din oficialitati ale Primariei, ale obstei Naruja, care a sponsorizat deplasarea, consilieri locali, salariati ai Primariei, cadre didactice si parinti ai copiilor din cadrul Ansamblului care, la final, au incins «Hora Narujenilor» in acordul tarafului traditional si al solistei vocale Mariana Hurjui. S-au alaturat horei romani si maghiari din Bretcu, invitati din Ungaria, ceea ce a constituit un fapt imbucurator in afirmarea traditiei noastre vrincenesti. In final, autoritatile din Bretcu au insotit delegatia noastra pina la autocar cu urarea de «Drum bun si revedere in 2009!»."


Titel Toader Chirila, Director Camin Cultural

si Presedinte al Societatii Culturale

"Vranczia", Naruja


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.