Jurnalism cetatenesc

Spovedanie la Tanacu

Ziarul de Vrancea
18 iul 2008 619 vizualizări
In editia de astazi va prezentam cartea Spovedanie la Tanacu aparut la Editura Humanitas, 2008, de Tatiana Niculescu Bran. Bedros Horasangian recomanda in rindurile de mai jos o carte frumoasa despre o poveste urîta. Nu putem decit sa va indemnam sa rasfoiti cu interes paginile acesteia.

Drama de la Tanacu "" oameni si fapte.


O carte frumoasa despre o poveste urita se dovedeste volumul "Cartea Judecatorilor. Cazul Tanacu-roman jurnalistic" (Editura Humanitas, 2008) al Tatianei Niculescu Bran. Spunem o carte frumoasa pentru ca autoarea nu vrea neaparat nici sa judece si condamne in plus niste oameni deja condamnati de justitia si opinia publica romaneasca, ci pur si simplu sa inteleaga. Resorturile unui caz, detaliile si nuantele unei drame. Tatiana Niculescu Bran dovedeste nu doar un bun simt profesional, nelasindu-se sedusa de isteria presei de scandal, dar da dovada si de multa comprehensiune fata de niste slujitori ai bisericii. Care incercind sa faca bine ajung sa devina partasi la moartea unei tinere intrata in cinul monahal, cumva pe usa din dos. Numeroase detalii de conjunctura se aduna astfel ca destinul unei tinere sa fie frint. S-a intimplat sa fie asa, putea sa fie altfel. Voia lui Dumnezeu, hazardul, o sumedenie de potriveli nefericite, cine conduce destinele noastre? Si apoi, ceea ce i se intimpla preotului Daniel Corogeanu, cel direct responsabil de moartea tinerei - nu discutam aici aspecte administrative, legale sau nu, canonice "" i se poate intimpla oricui, ne sugereaza admirabil Tatiana Niculescu Bran. Un cuvint inainte al lui Andrei Serban, care a realizat si un spectacol dupa aceasta drama, intareste valoarea de exceptie a acestei admirabile carti. De compasiune si putina intelegere avem nevoie cu totii, ca suntem ingeri sau demoni, deopotriva. Bedros Horasangian


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.