Jurnalism cetatenesc

Cartea fara nume

Ziarul de Vrancea
16 iul 2008 637 vizualizări
In editia de astazi va prezentam volumul Cartea fara nume aparut la Editura Leda, 2008. Paul Cernat recomanda in rindurile de mai jos un experiment de senzatie programat sa devina bestseller international sub protectia anonimatului. Nu putem decit sa va indemnam sa rasfoiti cu interes paginile acestuia.

Atractiile anonimatului


Editura Leda, detinuta de Grupul Editorial Corint, a lansat de curind un volum foarte"¦ special: "Cartea fara nume", semnata enigmatic Anonymous si devenita, prin alte parti, un brand. S-a spus despre ea ca e un amestec de Tarantino si Dan Brown (dupa alte opinii, mai avizate, de Tarantino si Eco). Un experiment de senzatie programat sa devina bestseller international sub protectia anonimatului, intr-o lume in care identitatile secrete (a se vedea nickname-urile internautice de pe forumuri sau bloguri) sunt moneda curenta. Cartea a aparut initial pe un site din Marea Britanie si a fost preluata ulterior de edituri. Evident, indicatiile gotice de lectura "Cine citeste aceasta carte va muri" sau "Numai cei cu inima curata pot privi in paginile acestei carti" nu vor speria cititorii, ci ii vor atrage ca un magnet. La fel si misteriosul anonimat al autorului. Iata insa, pe scurt, despre ce este vorba: un barman, un boss al crimei, citiva vinatori de recompense si un ucigas platit, imbracat ca Elvis, doi calugari, un detectiv de la Departamentul de Investigatii Supranaturale, un politist pensionar care nu poate sta deoparte, un luptator cu pumnii pe un Harley Davidson si o intreaga sleahta de ticalosi se intilnesc pe strazile pline de violenta din Santa Mondega; o eclipsa totala de soare arunca orasul in intuneric, si totul va fi scaldat in singe. Ingrediente: suspense, dezinvoltura stilistica, verva, capcane narative, cruzime si mister. Ideea e ca merita sa cumparati romanul acestui autor cu nume de virus informatic. Nu e mortal, in schimb poate da dependenta. Paul Cernat


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.