Jurnalism cetatenesc

Invatamintul pe tomberon

Ziarul de Vrancea
9 iul 2008 736 vizualizări
"Refuzam sa platim un invatamint care ne transforma copiii in rebuturi!"

"Acum 7-8 ani am publicat intr-un ziar local, daca nu chiar «Ziarul de Vrancea», un articol sub titlul «Apel catre parinti». Atrageam atentia ca noi, parintii, pe banii nostri, ne transformam copiii in ratati. Stim ca ei nu invata, stim ca ei copiaza, stim ca rezultatele la examene sint false, dar inchidem ochii si speram ca se vor descurca ei mai tirziu dupa ce vor termina o facultate. Si ei vor copia si in facultate, iar dupa ce termina facultatea nu stiu sa faca nimic. Si dau vina pe societate si vor sa plece. Ei cred ca afara este o societate care ii asteapta sa se descurce tot copiind. Eu ma lupt din greu sa-i fac pe copiii mei sa invete zi de zi, sa-si faca temele si sa nu copieze, ci sa stie. Baiatul de multe ori este descurajat ca la lucrari el ia 7-8, iar colegi care copiaza iau 10. Si profesorul chiar accepta sa copieze. Si imi reproseaza ca ii invata gresit. Eu stiu ca acum le este greu sa inteleaga ca peste ani viata le va demonstra ca daca stii ceva bine cu adevarat, ai sa reusesti in viata. Societatea deja reactioneaza la cei cu diploma, dar care nu stiu nimic. Daca vrem copii care sa se descurce in viata, in primul rind este obligatia noastra, a parintilor, sa iesim in strada si sa anuntam ca refuzam sa mai platim un invatamint care ii transforma in rebuturi. Nu trebuie sa mai platim o scoala dupa scoala, acele meditatii pentru ca distrugem viata copiilor. Scoala, in orele de curs, trebuie sa ne pregateasca temeinic si cu ce trebuie copiii. Sa refuzam profesorii care nu-si fac cum trebuie orele, sa refuzam programe care nu ne pregatesc copiii cu cunostinte necesare in viata, sa refuzam examene care streseaza, dar nu ierarhizeaza corect, sa refuzam ca fiii nostri sa petreaca mai mult de 5-6 ore cu studiul, in rest, avind dreptul sa-si traiasca copilaria, adolescenta si sa se dezvolte sanatos. Dar oare noi, cei care ne spunem parinti, sintem capabili si avem curaj sa spunem «ajunge!»? In urma apelului meu lansat in urma cu 7-8 ani am primit doar 5 telefoane de la parinti ingrijorati ca si mine de viitorul copiilor lor. Si iata unde sintem astazi. Si daca nu ne trezim va fi si mai rau. Treziti-va parinti!"

Cernat Aurelia


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739420 zile, 7 ore, 11 minute, 36 secunde
pina acum ati "refuzat" exact pe cei care'si faceau orele si erau "exigenti", adica asimilati la anormalitate intr-un mediu corupt, cind, de fapt, un PROFESOR trebuie sa fie exigent! Ma rog, bine ca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.