Jurnalism cetatenesc

Vietile secrete ale Pipei Lee

Ziarul de Vrancea
9 iul 2008 865 vizualizări
In editia de astazi va prezentam romanul Vietile secrete ale Pipei Lee de Rebecca Miller, aparut la Editura Trei, 2008. Paul Cernat recomanda in rindurile de mai jos excelent roman psiho-erotic. Nu putem decit sa va indemnam la a rasfoi cu interes paginile acestuia.

Rebecca Miller, Pippa Lee si viata de-a-ndoaselea


Editura Trei ne ofera, in traducerea poetului Bogdan Perdivara, un excelent roman psiho-erotic scris de actrita, regizoarea si scriitoarea americana Rebecca Miller, "Vietile secrete ale Pippei Lee". Povestea e lipsita de fasoane, dar are toate ingredientele prin care te poate prinde in itele ei. Eroina, Pippa Lee, a avut o adolescenta zbuciumata: o mama dependenta de droguri, o prima experienta sexuala, lesbiana, cu o colega de scoala, o aventura cu un profesor soldata cu o fuga de-acasa, apoi un alt sir de experiente confuze pina in momentul in care, in fine, reuseste sa-si intemeieze o familie alaturi de un editor celebru, cu treizeci de ani mai in virsta decit ea. Iar in momentul in care cei doi vor sa se retraga "departe de lumea dezlantuita", lucrurile nu mai merg asa cum trebuie, iar trecutul (existentele multiple ale Pippei, vietile ei secrete"¦) se razbuna. începe acum o batalie pentru reechilibrare psiho-afectiva ale carei urmari nu vi le mai spun. Va indemn, in schimb, sa le descoperiti singuri. Merita. Scenariul deja adaptat de Rebecca Miller dupa acest roman va sta la baza unui film ce urmeaza sa fie lansat in august 2009, cu Robin Wright Penn, Julianne Moore si Winnona Ryder in distributie. Pentru cine nu stie, Rebecca este fiica binecunoscutului scriitor Arthur Miller. Este deja cistigatoare a trei premii pentru filmul "Angela" si autoare a unui volum de proza scurta, "Personal Velocity", dupa care a facut si un film, pentru care a primit "Grand Jury Prize at Sundance". Paul Cernat


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.