Jurnalism cetatenesc

Vazind violenta, se naste violenta

Ramona Nicolae
27 iun 2008 601 vizualizări
emisiunile de stiri ar putea cuprinde in proportie egala stiri negative, respectiv pozitive

In urma cu doua zile, Senatul a aprobat un proiect de lege care prevede ca emisiunile de stiri ale televiziunilor si radiourilor sa contina in proportie egala stiri cu teme pozitive, respectiv negative. Acest proiect a fost initiat de Ioan Ghise, de la PNL si Gheorghe Funar, din partea PRM-ului. In luna aprilie a acestui an proiectul de lege a fost respins de Camera deputatilor, iar acum este contestat de membrii Consiliului National al Audiovizualului, cit si de reprezentantii presei, care afirma ca prin acesta este incalcat dreptul la libera exprimare. Ce parere au telespectatorii vrinceni despre acest proiect de lege contestat de CNA si presa puteti citi in rindurile urmatoare:


Ionela Mercioiu, 28 ani, casnica, Focsani


"Am auzit despre acest proiect de lege adoptat de Senat. Dupa parerea mea, cred ca este o idee buna ca el sa fie pus in aplicare. Chiar daca este contestat de presa si CNA consider ca este binevenit. Macar daca nu sint mai multe stiri pozitive decit cele negative, cel putin ele sa fie in proportie egala."


Natalia Japalau, 27 ani, confectioner, Focsani


"Nu am auzit de acest proiect. Am o parere foarte proasta despre stirile negative si as dori sa vad mai mult un film frumos sau emisiuni pentru copiii nostri, decit sa ma uit la stiri cu crime si alte nenorociri. Eu cred ca aceasta lege ar fi buna, cu efecte pozitive pentru noi, cu toate ca este posibil sa fie ingradita libertatea presei. Ne apuca si groaza cind vedem atitea stiri despre diverse nenorociri, mai ales pentru copiii nostri."


Marieta Zisu, 60 ani, pensionar, Focsani


"Am auzit la televizor despre acest proiect de lege si consider ca poate fi bun. Imi place sa urmaresc emisiuni de divertisment, sa vad chiar emisiuni pentru copii, care trebuie sa fie in primul rind educative, nu insa emisiuni de stiri care dau numai nenorociri. Dupa parerea mea, vazind violenta, se naste in copii violenta, asta mai ales daca nu beneficiaza de educatie in familie. Sint stiri exclusiv destinate nenorocirilor si este prea mult asa ceva. Sint si alte reviste care scriu exclusiv de infractiuni. Sint de acord cu acest proiect si sa existe mai multe emisiuni culturale, educative sau altceva din care sa ne incarcam bateriile. Am doi nepoti deosebiti si am avut intotdeauna grija la ceea ce se uita la televizor si au in continuare interzise anumite emisiuni."


Vanesa Sotirca, 16 ani, eleva, clasa a X-a, Focsani


"Nu am auzit de proiectul de lege care prevede ca stirile pozitive sa fie in proportie egala cu cele negative, dar cred ca este bine sa fie asa. Nu prea citesc ziarele, dar la televizor ma uit si pot spune ca sint multe stiri negative, care prezinta numeroase nenorociri, ceea ce nu este bine deloc. Sint emisiuni de stiri care dau numai crime si nu fac bine deloc celor care le urmaresc. Am dori sa vedem altfel de emisiuni, care sa curpinda altceva, mai ales ca este vacanta acum. Nu-mi dau seama acum daca aceasta lege ar ingradi libertatea presei sau nu."


Alexandra Ungureanu, 14 ani, eleva, clasa a VIII-a, Focsani


"Nu stiu de proiectul de lege care prevede ca stirile pozitive sa fie difuzate in proportie egala cu cele negative. Ma uit la televizor mai mult decit citesc ziarele si vad multe stiri legate de diverse nenorociri. Cred ca este benefic pentru noi sa vedem mai putine stiri negative, deoarece acestea predomina in emisiunile respective. Daca nu vor fi mai multe stiri pozitive decit cele negative, macar ele sa fie in proportie egala."


Silvia O., 75 ani, pensionar, Focsani


"Am auzit de acum doua zile de acest proiect de lege si consider ca el trebuie contestat de CNA si presa, deoarece oricum sintem stresati de tot ceea ce este in tara asta. In loc sa dea stiri pozitive care sa relaxeze oamenii, care sa binedispuna pe toti, ei vin cu ideea ca stirile negative sa fie difuzate in proportie egala cu cele negative. Este un mod de a-si bate joc de sanatatea omului. Si de-ar fi de trei ori stiri pozitive decit celelalte, tot nu este de ajuns. Din acest motiv sint multe nenorociri pe lumea asta, tinerii vad stiri din strainatate cu omoruri si copiaza si ei asa ceva. Nu cred ca pot disparea cu totul stirile negative, dar proportia de egalitate inseamna ca tineretul se uita totusi mai mult la partile negative. Sint necesare enorm de multe stiri pozitive la televizor, iar cele negative sa dispara total din presa si televiziune. Pentru nimic in lume sa nu fie un procentaj de egalitate intre aceste stiri."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.