Jurnalism cetatenesc

Ultimii martori ai lui Hitler

Ziarul de Vrancea
25 iun 2008 575 vizualizări
In editia de astazi va prezentam cartea Ultimii martori ai lui Hitler - Mai mult decît un film artistic de Michael A. Musmano, aparuta la Editura Runa, 2008. Bedros Horasangian recomanda in rindurile de mai jos o carte ce se citeste pe nerasuflate. Nu putem decit sa va indemnam la a rasfoi cu interes paginile acesteia.

Despre ultimele zile ale lui Hitler si cei din preajma lui


O carte teribila, dramatica, grotesca si absurda in acelasi timp. Despre finalul lipsit de glorie al uneia dintre cele mai odioase figuri din istoria omenirii: Adolf Hitler. Cancelarul celui de-al Treilea Reich. Despre puterea absoluta si desertaciunea ei. Despre vanitate si orgoliu, despre inteligenta si prostie, deopotriva. Despre lasitate si obedienta, servilism, impostura si desertaciunea oricarei ambitii ce depaseste logica curenta. Si bunul simt. Si demnitatea umana. Despre toate laolalta in cuprinsul unei carti ce se citeste pe nerasuflate. "Marturii autentice despre dramaticele evenimente din buncarul lui Hitler de sub Cancelaria Reichului, in ultimele saptamini ale celui de Al Doilea Razboi Mondial", se subintituleaza un volum bazat pe un urias volum de documente si marturii ale celor care au fost in imediata apropiere a lui Hitler. Cum oamenii se pot transforma in monstri, cum supraoamenii nazismului devin victimele propriilor lor slabiciuni. O carte despre Adolf Hitler, desigur, dar si despre esecul unei ideologii criminale. De meditat si de luat aminte, chiar si dupa decenii, cind, iata, cu o vorba a lui Albert Camus, "germenii ciumei stau pititi prin ungherele cetatilor noastre". Autorul lucrarii, italianul american Michael A. Musmanno a fost judecator la Tribunalul International pentru judecarea criminalilor de razboi de la Nurnberg. Sint lucruri ce nu se pot uita. Chiar daca se pot repeta. Din pacate. Bedros Horasangian


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.