Jurnalism cetatenesc

Oryx si Crake

Ziarul de Vrancea
13 iun 2008 774 vizualizări
In editia de astazi va prezentam romanul Oryx si Crake de Margaret Atwood, aparut la Editura Leda, Grupul Editorial Corint, 2008. Bedros Horasangian recomanda in rindurile de mai jos o carte care nu ne lasa sa adormim. Nu putem decit sa va indemnam la a rasfoi paginile acestui roman.

Un roman mai "tra-la-la" de Margaret Atwood


Cu inca un roman, "Oryx si Crake", de peste 500 de pagini lansat de editura Leda in aceste zile extrem de incinse si infierbintate de alegerile locale din Romania, prolifica autoare canadiana Margaret Atwood se instaleaza confortabil pe aeratul prim loc din clasamentul cartilor groase publicate in ultimele 12 luni in tara lui Nicolae Breban. Avem deja o remarcabila serie de autor Atwood. începuta cu "Asasinul orb" si urmata rapid de "Ochi de pisica" si "Femeia comestibila", primul roman din lungul sir de carti al unei autoare care innobileaza o categorie pe care pretentiosul nostru Camil Petrescu o denumea drept un "muncitor intelectual", avem acum la indemina in straie romanesti un roman recent, din 2003. Interesant de urmarit varietatea tematica a romanelor si nu numai, Atwood a produs si multa proza scurta, carti de copii, poeme, lucrari teoretice (l-a avut ca profesor pe faimosul Northrop Fry in timpul studiilor academice, intre noi fie spus), dar si carti non fiction, Atwood este o activa feminista si ferventa militanta ecologista, unde realismul crud interfera cu miturile, si utopia cu analiza psihologica de mare finete. Intr-un cuvint, o prozatoare de mare anvergura. "Oryx si Crake" - traducere, prefata - substantiala si comprehensiva - si note de Florin Irimia, o carte mai tra-la-la, unde imaginarul si inscenariile vizionar-apocaliptice nu ne lasa sa adormim cu romanul pe piept. Lectura incitanta, cap-coada. Bedros Horasangian




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.