Jurnalism cetatenesc

Adevarul care ucide

Ziarul de Vrancea
9 iun 2008 557 vizualizări
In editia de astazi va prezentam cartea Adevarul care ucide , de Lisa Unger, aparuta la Editura Humanitas Fiction, 2008. Cecilia Stefanescu recomanda in rindurile de mai jos un bestseller pentru consumatorii de thriller. Nu putem decit sa va indemnam la a rasfoi paginile acesteia.

Crime si suspans


Ridley Jones este probabil prototipul personajului de care te lasi imediat sedus, pe care il urmezi, cuminte, peste tot si a carui poveste o asculti pina la capat, cu urechile ciulite. O femeie cu un destin plin de necunoscute, un copil infiat sau, mai precis, "traficat", al carui tata biologic se presupune a fi fost un criminal nemilos si a carui fantoma inca ii mai bintuie viata fiicei, chiar dupa ce cenusa i-a fost imprastiata in cele patru zari. Cartea se deschide cu o capcana - o crima brutala si seaca, lasata in suspans -, iar legaturile intre personaje si intimplari se tes incet, intr-o adevarata retea, solicitindu-i cititorului rabdarea si perspicacitatea de care e nevoie pentru dezlegarea unui astfel de mister. Cum Ridley Jones este la rindu-i scriitoare, personajul capata dintr-o data un plus de verosimilitate si devine el insusi sensibil la situatiile fictionale. în cautarea propriei identitati care i se dezvaluie a fi cu totul alta decit cea pe care o cunostea, ea isi dezvaluie nu numai tenacitatea, o curiozitate de detectiv, incapatinarea, dar si o anumita vulnerabilitate sentimentala demna de o adevarata eroina de roman cu trama politista. în plus, actiunea este plasata pe rind intre New York si Londra, toposuri ale genului, pe care cunoscuta autoare Lisa Unger le exploateaza in descrieri extrem de vizuale. "Adevarul care ucide" este un bestseller, foarte bine scris, care va face cu siguranta victime si printre consumatorii de thriller din Romania. Cecilia Stefanescu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.