Jurnalism cetatenesc

Cum sa te psihanalizezi singur

Ziarul de Vrancea
7 iun 2008 687 vizualizări
In editia de astazi va prezentam volumul Cum sa te psihanalizezi singur , de Andree Roberti, aparut la Editura Trei, 2008. Bedros Horasangian recomanda in rindurile de mai jos o carte extrem de bine articulata prin numeroasele ei informatii, sugestii si recomandari. Nu putem decit sa va indemnam la a rasfoi paginile acestei carti.

"Cind te porti urit ti se intimpla lucruri rele"¦"


"Cind te porti urit ti se intimpla lucruri rele"¦", a spus Sharon Stone, vorbind in general, dar cu gindul la chinezii care i-au tratat nu foarte gingas pe tibetani. Care au si ei propria cultura si civilizatie, in afara comunismului virit pe git cu anasina (cu forta - n.r.). A iesit un scandal de toata frumusetea, asa ca mari companii, precum "Christian Dior" au fost obligate sa-si retraga panourile publicitare, chiar daca vedeta americana si-a cerut scuze si a marturisit ca-i pare rau de cele spuse. în fond, afacerile de suflet si inima sint una, iar cele cu parale chiar mult mai multe. Fericirea? Bunastarea? Confortul locativ, profesional, mintal, afectiv si celelalte forme de viata launtrica se leaga foarte bine de formele de meditatie oferite de mentalul tibetan, asa cum rabdarea si intelepciunea chinezeasca ar fi si ele utilizabile pe cont propriu. Pe cont propriu insa se poate utiliza cu mare folos lucrarea lui A. Roberti "Cum sa te psihanalizezi singur" (Editura Trei, 2008) extrem de bine articulata prin numeroasele ei informatii, sugestii si recomandari pentru a ne controla mai bine. Si a descoperi cine sintem, dincolo de ce se vede. Si sa nu o luam razna pe aratura, ca apoi sa ne mai para si rau. Dincolo de ironia noastra, chiar asta e scopul psihanalizei, una dintre vedetele secolul XX, alaturi de marxim-leninism: sa descoperim ceea ce e tulbure in launtrul nostru. Daca marxismul a dat chix, psihanaliza, in doze adaptate pentru fiecare dintre noi, poate face minuni. Merita sa incercati, chiar si pe citite. Bedros Horasangian


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.