Jurnalism cetatenesc

Big Luciano. Adevarata poveste a lui Pavarotti

Ziarul de Vrancea
6 iun 2008 702 vizualizări
In editia de astazi va prezentam cartea Big Luciano. Adevarata poveste a lui Pavarotti , de Alberto Mattioli, aparut la Editura Humanitas, 2008. Paul Cernat recomanda in rindurile de mai jos volum - portret pasionant, pe masura unei personalitati charismatice. Nu putem decit sa va indemnam la a rasfoi paginile acestei carti.

Din cartea vietii lui Pavarotti


Un pasionant volum-convorbire, "Big Luciano. Adevarata poveste a lui Pavarotti" de Alberto Mattioli vede lumina tiparului la Humanitas in traducerea lui Dragos Cojocaru. Unul dintre cei mai mari tenori ai lumii "" disparut anul trecut dintre noi - se confeseaza bunului sau prieten, jurnalistul si criticul muzical Alberto Mattioli, intr-un interviu cu valoare testamentara: "Vedeti, eu am avut in viata totul, cu adevarat totul. Daca mi se ia totul, bunul Dumnezeu si cu mine suntem chit" declara artistul, cu acelasi umor pe care nici boala incurabila nu i l-a putut rapi. Si, intr-adevar, viata l-a rasfatat: o viata inchinata muzicii in aplauzele marilor scene lirice ale lumii, dar si ale marilor stadioane, o voce inegalabila (chiar daca posesorul ei nu stia sa citeasca o partitura), o popularitate comparabila cu a starurilor pop (care au fost nu o data alaturi de el), o viata intima tumultoasa, presarata cu pasiuni mistuitoare sau simple aventuri amoroase, plina de vicii si toane"¦ Rezultat a peste 50 de interviuri ce au stat si la baza scenariului unui film de televiziune, cartea de fata a vazut lumina tiparului la putina vreme dupa moartea tenorului. Matiolli nu-si menajeaza interlocutorul, stie de minune sa-l provoace spre a-i surprinde "esenta" personalitatii. Un volum-portret pasionant, pe masura unei personalitati charismatice. Si, evident, un real best-seller. Paul Cernat


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.