Jurnalism cetatenesc

Anarhie pura

Ziarul de Vrancea
3 iun 2008 589 vizualizări
In editia de astazi va prezentam cartea Anarhie pura , de Woody Allen, aparut la Editura Humanitas, 2008. Bedros Horasangian recomanda in rindurile de mai jos o lectura extrem de usor digerabila. Nu putem decit sa va indemnam la a rasfoi paginile acestei carti.

"Woody Allen intre Dem Radulescu si Toma Caragiu"


Dem Radulescu si Toma Caragiu au fost doi mari actori comici. Adica dintre aceia care vor sa te faca sa rizi. Mai sint si dintre aceia care vor sa te faca sa plingi si sa tremuri la tot pasul, dar de ei s-a ocupat mai mult istoria si savantii carora nu prea le-a pasat de ris. Woody Allen este un comic american din aceeasi clasa de submarine inteligente, cine nu-l stie, e cunoscut ca un cal breaz prin toata lumea. Cu aerul lui de baiat serios si pus pe facut treaba genereaza o sumedenie de intimplari, care de care mai hazlii. în filme sau prin cartile pe care le scrie. Caci Woody Allen, pe numele lui real, mai curind de matematician sau specialist in fizico-chimice - Allen Stewart Konigsberg - este si un notabil producator de texte. Sa le zicem umoristice, chiar daca uneori sint de risu-plinsu. în colectia "Risul lumii" cunoscutul anglist, destoinicul traducator si, mai nou, producator el insusi de comicarii epice, Radu Paraschivescu publica volumul "Anarhie pura" (Editura Humanitas, 2008), traducere Ruxandra Ana. Povestirile lui Woody Allen aglutineaza cite ceva din verva lui de a trai si de a lua peste picior ce nu se poate livra pe sub mina. Mici bijuterii narative, au sare si piper, plus condimente variate si varietate de intimplari de tot felul astfel, astfel ca dupa rigorile postului Pastelui si al Saptaminii Patimilor sa ne mai si deconectam putin. Pe ideea ca risul si tepii umorului fac bine si dupa mesele copioase de dupa sarbatorile pascale, sa ne lasam furati de lectura aceasta extrem de usor digerabila. Pofta buna, va dorim! Bedros Horasangian


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.