Jurnalism cetatenesc

Fiecare vot conteaza

Ziarul de Vrancea
2 iun 2008 1202 vizualizări
ieri, toti vrincenii cu drept de vot au fost asteptati la urne pentru alegerile locale

De 1 iunie, cetatenii cu drept de vot, de la cel mai tinar si pina la cel mai in virsta, au fost asteptati sa-si exprime voturile pentru a alege primarul, presedintele de Consiliu Judetean, alaturi de consilierii locali si judeteni. Daca pentru cei tineri este pentru prima data cind pun stampila pe un buletin de vot, dar si sa-si faca o parere despre cel pe care il vor vota, pentru cei in virsta este o alta provocare, deoarece pot decide daca doresc o schimbare sau nu. Dar un lucru nou pentru toti alegatorii este votul pentru presedintele CJ-ului. Este pentru prima data cind vrincenii pot hotari direct cine merita sa preia conducerea judetului. Ce reprezinta pentru vrinceni acest vot puteti citi in rindurile urmatoare:


Adam Ioan, 57 ani, pensionar, Focsani


"Votul meu de astazi, pentru mine, reprezinta ceva mai bun. Am mers pe aceeasi linie ca acum patru ani. A fost un vot de nemultumire fata de cei care au fost din "â„¢90. Chiar daca au fost mici intreruperi intre timp, daca temelia de la casa nu este buna, se darima oricum totul. Este greu de remediat ceea ce s-a stricat, chiar daca asa speram cu totii."


Saftica Sava, 50 ani, profesor, Focsani


"Cu votul meu de astazi sper o noua schimbare. Prin acesta ma gindesc la ceea ce se poate realiza in orasul nostru. Speram sa mearga lucrurile mai bine. Nu vreau sa-mi reprosez vreodata ca din cauza mea nu a fost cum trebuie."


Elena Axinte, 50 ani, pensionar, Focsani


"Am votat noul astazi si prin el imi doresc schimbarea in orasul nostru. Nu am mai votat ca acum patru ani de zile, era timpul sa schimb ceva, pe ici pe colo, unele voturi. Incercam mereu cu speranta ca va mai bine."


Georgeta Juganaru, 46 ani, casnica, Focsani


"Sper o schimbare in bine prin votul meu de astazi. Fata de votul din urma cu patru ani am schimbat ceva, dorind mai bine pentru toti. Am mers pe mina tineretului, gindind ca daca cel ales este tinar, poate fi altceva. Incercam si aceasta varinta, ca daca mergem pe acelasi tipar, nu face bine la un moment dat. Ca si cu medicamentele, care trebuie sa le schimbi la un moment dat si sa iei ceva mai puternic, mai tare, pentru a-ti trece boala sau durerea."


Margareta Negoita, 50 ani, gestionar, Focsani


"Am schimbat ceva astazi in votul meu, fata de cel de acum patru ani. Faptul ca am venit sa votez este o exprimare a dorintei mele si trebuie sa facem toti acest lucru, deoarece altfel nu putem cere celor pe care nu-i votam si sa le pretindem ceva daca nu ne-am exprimat dorinta. Consider ca toti trebuie sa mearga la vot, sa se exprime. Nu pot cere sau reprosa cuiva ceva daca eu nu l-am votat."


Cornel Stanciu, 31 ani, cadru militar, Focsani


"Nu stiu cit de mult se poate schimba ceva prin votul nostru de astazi, dar speram. Fata de votul din urma cu patru ani poate reusim totusi. Am votat altfel fata de atunci si sa speram ca va fi mai bine. "


Adelina Fotache, 19 ani, com. Movilita


"Nu am apucat sa votez deoarece nu sint din Focsani si nu pot ajunge astazi acasa. M-am gindit ca pot vota pe listele speciale, dar fiind alegeri locale nu au liste pentru localitatea de unde sint. Imi pare rau ca nu am putut sa-mi exprim votul."


Ana Maria Hanganu, 20 ani, studenta, com. Fitionesti


"Eu nu sint din Focsani si am incercat sa votez totusi aici, dar fiind alegeri locale se pare ca nu este posibil acest lucru. Nu pot ajunge astazi acasa si imi pare rau ca nu am putut vota."


Bianca Pistol, 20 ani, studenta, Focsani


"Este prima data cind am votat. Este important pentru viitorul orasului sa votam si toti ar trebui sa facem acest lucru, deoarece fiecare vot conteaza. Doresc sa se schimbe ceva, pentru noi, tinerii, dar si pentru oras."


Raluca Batog, 21 ani, studenta, Focsani


"Am votat pentru a doua oara, prima data fiind in toamna, la referendum. Toti cetatenii ar trebui sa voteze pentru ca parerea fiecaruia poate atirna mult. Am votat astazi o schimbare, sperind sa fie mai bine."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE si Sorin Marius ION


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.