Jurnalism cetatenesc

O campanie curat murdara!

Ziarul de Vrancea
30 mai 2008 727 vizualizări
"Apropierea datei alegerilor locale incinge lupta dintre diversele formatiuni politice, incercindu-se tot ce este posibil pentru cistigarea votului alegatorilor, conform unui dicton cunoscut deja «scopul scuza mijloacele»."

"Se fac acuzatii neintemeiate, se rup afise, certurile dintre membrii sau simpatizantii unui partid cu membrii altui partid rival sint cotidiene, asa cum s-a intimplat la Nistoresti sau prin alte localitati din judet. Si nu stiu cum se face, ca din toate aceste scandaluri nu lipseste PSD-ul, liderii locali ai acestui partid avind, probabil, girul actiunilor lor dat de sefii lor de la judet. Ca aceste altercatii si actiuni duse dincolo de spiritul si litera legii de oameni simpli, gata pentru cine stie ce avantaje sa stringa si pe mama de git, poate ca ar fi de inteles. Dar atunci cind in lupta intra greii partidului sau cei platiti de noi ca sa faca legi pe care sa le respecte si ei (ma refer la deputatii si senatorii din Parlamentul Romaniei), nu numai noi, oamenii de rind, lucrurile devin cit se poate de grave. Ca este asa, o ilustreaza un fapt poate banal pentru unii, dar destul de agravant pentru altii. In seara zilei de simbata, 17 mai 2008, in jurul orelor 24, in satul Vizantea - Manastireasca din comuna Vizantea - Livezi, descinde un comando format din doua autoturisme din care coboara mai multi indivizi si incep sa rupa afisele PNL, punind in loc afise cu sigla PSD. Alertati de un elev, citiva cetateni ii pun pe fuga pe intrusi care coboara in mare viteza spre comuna Vidra. Ceea ce pot face cei citiva cetateni, printre care si primarul comunei, domnul Ciobotaru Fanica, e sa ia numerele de inmatriculare ale autoturismelor oaspetilor nedoriti.


Parlamentarii nostri fac munca de teren


Verificind aceste numere la Politie, surpriza este pe masura. Unul dintre acestea are numarul de inmatriculare VN.08.SEN si apartine domnului senator PSD Angel Tilvar! Sa mai zica cineva ca parlamentarii nostri nu fac munca de teren! Nu punem mina in foc ca dl. Angel Tilvar s-ar fi aflat in vreuna din acele masini, dar sa-si incredinteze autoturismul unor indivizi care sa se dedea la asemenea fapte huliganice, ca si acesta scris mai sus, e peste puterea noastra de intelegere. Dupa cite stim, dl. Angel Tilvar este profesor. Ce fel de educatie face un asemenea om, ca profesor si senator? Daca cei care incurajeaza asemenea fapte cred ca vor intimida alegatorii din Vizantea - Livezi, pentru a-i determina sa voteze PSD-ul, care in perioada guvernarii sale nu a facut nimic pentru acesti oameni (a se vedea drumul judetean Vidra - Vizantea - Livezi care arata ca dupa bombardament), se inseala amarnic! Domnul Marian Oprisan are ca deviza in aceasta campanie «Marian Oprisan pune vrincenii pe primul loc». Inclusiv pe vizanteni, l-am intreba noi? Noi ii spunem raspicat ca nu! Daca ar fi fost altfel, s-ar fi vazut in fapte. Iar de «asfaltarile electorale» promise de domnul Oprisan de ani buni, ne-am cam saturat. Pentru ca drumurile, oricare ar fi categoria lor, nu se pietruiesc sau asfalteaza cu promisiuni. Fie ele si electorale!"


prof. Victor Herchea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.