Jurnalism cetatenesc

Kamouraska

Ziarul de Vrancea
29 mar 2008 747 vizualizări
Astazi va prezentam romanul "Kamouraska" de Anne Hebert, aparut la Editura Leda, Grupul editorial Corint, 2008, sub semnatura lui Andi Moisescu. Lectura placuta!

"Anna Karenina in varianta actualizata"


Am inchis acum "Kamouraska" lui Anne Hebert si am sentimentul ca am deschis-o cu doar citeva clipe mai devreme. Trebuie sa marturisesc sincer ca am inceput cu oarecare retinere lectura, dupa ce am citit in prealabil citeva review-uri in care am fost avertizat ca "formula narativa nu e foarte comoda". Traim intr-o lume extrem de agitata, in care evenimentele ne bombardeaza si ultima farima de liniste, asa incit orice carte care nu ma prinde in timp util risca sa ma piarda definitiv. Nu e si cazul de fata. La prima vedere, «o poveste gotica, despre pasiune, crima, dragoste si vinovatie» nu e tocmai un subiect care sa ma rupa din viltoarea unor zile ambigue, in care o tinara vesnic indragostita (un alt fel de reper al momentului, cel putin pentru generatia tinara) vorbeste public, chiar daca bilbiit, despre «un rezervor de resurse». Intre lumea in care traim si cea din universul creat de Anne Hebert, e cam aceeasi diferenta precum cea dintre extremele in care Kamouraska surprinde personajul principal, Elisabeth d\'Aulnieres. Intre «Nu-mi mai ramine decit sa devin atit de cuminte, incit sa ma creada toata lumea pe cuvint» si «Voi merge pina la capatul nebuniei mele», povestea incarcata de pasiune si violenta, de dramatism si romantism, ma face sa ma inspaimint putin numai la gindul ca astazi extremele pot fi reprezentate cel mult de dragostea pentru fiul unui miliardar si, eventual, ambitia de a conduce tineretul unei organizatii politice. Andi Moisescu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.