Jurnalism cetatenesc

Lapte si miere... si pentru bibliotecile comunale

Ziarul de Vrancea
6 mar 2008 510 vizualizări
Ne aflam intr-un an in care cu siguranta va curge lapte si miere, pentru ca fiecare grupare politica va incerca sa se faca remarcata si in plan social.

"Bineinteles ca scolile vor primi calculatoare, rechizite, mobilier, etc., bisericile vor beneficia de fonduri pentru terminarea unor lucrari incepute de mult, casele de copii si batrini vor avea din belsug alimente si medicamente, etc. In cap de lista vor fi desigur aceste institutii (stiu ca nu gresesc!) pentru ca in mass-media au aparut frecvent articole despre problemele institutiilor cu pricina. Din pacate, de aceste pomeni electorale nu au beneficiat niciodata bibliotecile comunale. Ani de-a rindul aceste institutii s-au multumit cu «firimiturile care au cazut de la masa stapinilor», in ciuda importantei pe care aceasta «cenusareasa» a culturii o are in rindul cititorilor de la sate. Stiati ca singura institutie de informare (cu caracter enciclopedic) de la tara este biblioteca publica din comuna? Inainte de 1989, printr-o politica «inteleapta» si de dispret fata de cultura, bibliotecile publice au ajuns sa nu mai aiba nici «cenusa in vatra». A fost nevoie de actul de curaj si sacrificiu din Decembrie 1989 ca lectura publica si institutiile ei sa revina treptat la viata. Dar pina sa ajunga la cotele cerute de evolutia contemporana mai este drum lung, dar nu imposibil. Bibliotecile comunale au nevoie urgenta de carte noua, de rechizite (e posibil sa functioneze o institutie care intr-un an nu a primit nici macar o coala de hirtie din fondurile primariei?), de un spatiu bine intretinut, de informatizare, racordare la internet, etc. De aceea vin cu propunerea ca «printul» pe care il asteapta aceasta «cenusareasa» a culturii sa vina cit mai repede, avind cadouri care sa plaseze biblioteca publica in fruntea institutiilor de cultura din lumea satelor."


Cu recunostinta,

o bibliotecara


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.