Jurnalism cetatenesc

Recrutarea si selectia de personal

Ziarul de Vrancea
3 mar 2008 631 vizualizări
Bursa Online a Locurilor de Munca din Vrancea

Aceste activitati nu trebuie tratate cu superficialitate, ci necesita o abordare profesionista, deoarece de rezultatele lor depinde reusita sau nereusita profesionala si, prin extensie, piederi sau cistiguri economice si de timp pentru societatea angajatoare. Astfel, metodele psihologice de selectie si orientare profesionala trebuie sa se imbine cu studiul caracteristicilor profesiunilor, doar in acest fel putind fi siguri ca au facut alegerea corecta. Odata incheiate aceste activitati, urmeaza alte etape de mare importanta pentru bunul mers al firmei, cum ar fi: integrarea psihosocioprofesionala a noilor angajati, motivarea angajatilor - a celor noi, dar si a celor cu vechime, evaluarea nevoilor profesionale, etc.


Profilul unui HR - Manager / Specialist Resurse Umane


In cadrul oricarei firme, indiferent de profil sau numar de angajati, contributia unui specialist in Resurse Umane este esentiala. Acesta poate fi angajatul dvs. sau puteti apela la specialisti ai unor firme de profil, tendinta ultimilor ani fiind aceea de externalizare a unor servicii, lucru care va poate oferi, pe linga multe alte beneficii si posibilitatea de a colabora cu profesionisti in domeniu. Un specialist in Resurse Umane are numeroase atributii: coordonarea proceselor de recrutare si selectie de personal; coordonarea programelor de training; realizarea de teste psihologice si profesionale; propunerea si implementarea politicilor de motivare a angajatilor, supervizarea unor departamente din cadrul firmei. Studiile unui HR Manager trebuie sa fie: licenta in psihologie si specializari in domeniul economic sau juridic. Printre abilitatile necesare putem enumera: abilitati de comunicare, spirit de echipa, rezistenta la stres, capacitati de organizare si planificare, aptitudini de implementare, analiza, sinteza si negociere, etc. De asemenea sint indispensabile cunostintele de operare PC si cunoasterea a cel putin unei limbi straine - nivel avansat.


Avantajele externalizarii serviciilor


Externalizarea este procesul de transfer a uneia sau mai multor activitati catre alte firme specializate. Avantajele acestui proces sint relevante. In primul rind, putem vorbi de o reducere a costurilor. Pentru a exemplifica, va putem spune ca salariul unui HR Manager porneste de la 500 de euro. La acesta se adauga alte cheltuieli precum impozitele, masina si telefonul de serviciu, precum si cheltuielile aferente eventualelor specializari de care ar putea avea nevoie. Un alt avantaj foarte important este confidentialitatea. Nu mai putin importanta este transferarea riscurilor financiare si a riscurilor operationale, de asemenea obtinerea de servicii de calitate, performante, datorate specialistilor in diverse domenii. Criteriile de exigenta sint mai usor de impus unui furnizor decit unui angajat. Este mai usor de incheiat un nou contract decit de inlocuit un angajat.


Material realizat de ALIA-MED SERV S.R.L. Focsani, in colaborare cu Portal Vrancea www.vrancea.com.ro.


Portalul regional www.vrancea.com.ro va propune, incepind cu data de 26.02.2008, o noua sectiune - Bursa Online a Locurilor de Munca Vrancea - sectiune care vine in sprijinul atit a persoanelor interesate de gasirea unui loc de munca, cit si in sprijinul angajatorilor care vor putea posta anunturile de angajare. Tot in cadrul acestei sectiuni veti gasi informatii utile referitoare la recrutarea si selectia de personal, profile specifice posturilor, intocmirea de CV-uri, obiective de cariera, scrisori de intentie si multe altele.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.