Jurnalism cetatenesc

Sint elevii de la tara mai putin capabili decit altii?

Ziarul de Vrancea
12 feb 2008 767 vizualizări
"In Ziarul de Vrancea din 4 februarie 2008 a aparut articolul «12 scoli rurale au avut note cam mari la tezele unice».

Titlul ma mira si ma nemultumeste pentru ca este, fara indoiala, tendentios si discriminatoriu. Continutul sau, mai ales in prima parte in care se arata ca unele scoli, printre care si cea de la Vintileasca, au obtinut la tezele unice note prea mari la limba romana, de asemenea. Au gresit cu ceva scolile de la tara de au fost luate asa, deodata, in obiectiv? Isi propune cineva asa, pe nepusa masa, sa puna la punct si la colt scolile de la tara pentru ca nu s-au nascut la oras? Se fac acum anumite studii si cercetari serioase care vizeaza numai scolile de la tara?.... Nu?!.... Atunci? Se conduc scolile de la tara dupa altfel de legi decit alte scoli? Sint elevii de la tara mai putin capabili decit altii? Nu exista la tara profesori capabili de a darui copiilor lumina sufleteasca pe care acestia o merita? Nu?!... Cum s-a stabilit asta?! Sau elevii de la tara au interdictie prin vreo lege scrisa sau nescrisa de a avea note mari? A facut cineva o analiza profunda a felului cum se invata in unele sau altele dintre scolile vrincene si a ajuns la concluzia intemeiata ca anumite scoli, in special cele de la tara, n-ar merita note mari, ca la cutare sau la cutare scoala, la tezele unice s-a petrecut ceva necurat si ca acelea sint tocmai scolile mentionate in articol? Cum sa procedam pentru ca numele scolilor noastre sa nu apara in articole ca acesta? Sa le spunem elevilor ca ar fi bine sa o lase mai moale cu notele marisoare pentru ca ei sint de la tara? Scoala Vintileasca a luat toate masurile cuvenite pentru a nu exista nici un motiv de repros cu privire la corectitudinea acestei activitati, lucru ce poate fi dovedit oricind si cred acelasi lucru si despre alte scoli, pina la proba contrarie. De ani buni, elevii nostri au obtinut la teste, examene, concursuri si olimpiade scolare rezultate dintre cele mai bune, cu care ne mindrim, au absolvit licee si facultati de prestigiu. De aceea, mentionarea scolii noastre intr-un articol cu asemenea titlu ne face sa ne simtim jigniti si discriminati. Atita timp cit nu au fost depistate cauzele rezultatelor de la tezele unice si au existat nelamuriri, ele puteau sa fie comparate cu cele din anii trecuti. O reparatie morala pentru scoala noastra ar fi aparitia acestei scrisori, pe care imi pare rau ca a trebuit sa o scriu, si organizarea unui control din partea celor in drept pentru a se putea convinge ca notele cam mari obtinute de Scoala Vintileasca la limba romana si, de ce nu?, la matematica sau geografie sint pe deplin meritate. Ne asumam raspunderea pentru corectitudinea actiunilor noastre, ne asumam si rezultatele mai slabe obtinute la Scoala Bahnele si speram sa gasim solutii pentru rezolvarea acestei situatii. Daca este cineva intr-un fel vinovat pentru influentarea negativa a rezultatelor tezelor unice, se impune sa plateasca pentru asta! Pina atunci, sa auzim numai de bine si sa le uram elevilor si profesorilor succes in lupta cu viata!"


Cu respect,

Stana Georgescu - Apostu,

director Scoala de Arte si Meserii Vintileasca

Vrancea



"Stimata redactie, sper ca demersul meu va fi inteles ca venind din partea unui om care-si iubeste si isi respecta foarte mult meseria, care traieste si prin ea, si spera ca ea sa nu fie patata de banuieli nedrepte."


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.