Jurnalism cetatenesc

Noi în anul doua mii ... treisprezece

Ziarul de Vrancea
31 ian 2008 904 vizualizări
Mi-e frica! Mi-e frica sa cobor din masina.

"Sint intr-unul din cartierele orasului si stau impietrit in scaun. De ce mi-e frica? Nu ma pot hotari: sa ma inec in multimea de balti care au transformat urbea intr-un lac sau sa ma afund in noroaiele in care s-au transformat trotuarele nou refacute. «Deschizind acest drum, noul Focsani va fi caracterizat de un sentiment de mindrie larg impartasit, de o calitate ridicata a vietii si de oameni optimisti, fericiti si dedicati» - Strategia de Dezvoltare a Municipiului Focsani 2007-2013 (www.focsani.info)"


"Deschid portiera si zaresc pe trotuarul de vis-a-vis o turma - o turma de ciini comunitari, vreo 15, veseli si pasnici: tocmai au terminat de cotrobait prin cosurile de gunoi amplasate strategic la intrarea in blocuri. La vreo citiva pasi mai incolo, zaresc si un ghemotoc de blana inrosita - saraca pisica nu a avut sansa sa supravietuiasca trecerii «turmei» de ciini. Ma consolez cu ideea ca gunoaiele si lesul mitei vor fi ridicate de gunoieri - dar nu azi, ci peste vreo 2 zile, cind revin oamenii respectivi in timpul amiezei, asa cum fac de obicei, ca sa stim cu totii ca au trecut: se umple aerul de miresme «imbietoare» si de cintec de claxoane, acompaniate de injuraturile celor care sint inghesuiti in coloana in spatele masinii imense a oamenilor cu gunoiul. «Cetatenii ospitalieri, comertul si serviciile ... vor contribui la crearea ... unui loc atractiv, sigur, sanatos...» - Strategia de Dezvoltare a Municipiului Focsani 2007-2013."


"îmi fac curaj si, pina la urma, ma aventurez in jungla urbana. Si, deodata, ma simt ca in vremea copilariei, la tara: pe coltul de verdeata de linga bloc zburda, zglobiu, un minz chemat deindata de iapa care paste calma putin mai departe; dintr-o curte se aud porcii care fac scandal pentru ca nu au primit de mincare iar gainile incep o cotcodaceala sanatoasa, ocazionata de aparitia unui ou in cuibar. Peste toate cade, ca o binecuvintare, o piesa muzicala de exceptie, interpretata cu virtuozitate de Gutza. «Cu totii vom contribui la atingerea bunastarii economice... bazata pe combinatia de traditii locale, cultura, obiceiuri si valori europene...» - Strategia de Dezvoltare a Municipiului Focsani 2007-2013"


"Cu nervii ferfenita de bucurie si extaz, intru in scara blocului - la cutia postala ma asteapta, indrazneata, o factura de la regia de apa si canalizare care ma informeaza ca am consumat vreo 5 mc de apa. Si pentru ca sa ating culmea fericirii, intr-o alta rubrica sint anuntat ca, pentru pierderile din reteaua lor, mi s-au mai facturat in plus vreo 25 mc, ca bonus. «Sintem hotariti ca pina in anul 2013 sa aducem orasul nostru printre primele 5 din Romania, in ceea ce priveste conditiile de trai excelente...» - Strategia de Dezvoltare a Municipiului Focsani 2007-2013"


"Aventura aceasta se petrece in anul 2008, in Focsani, capitala provinciei europene Vrancea, oras condus de primarul Decebal Bacinschi ce-si doreste sa-l trasforme, pina in 2013, intr-un «oras prosper, dinamic, mindru de sine...». Domnule primar, traim, cumva, in acelasi oras?"


Gabriel CHELARU

www.blogdevrancea.blogspot.com


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.