Jurnalism cetatenesc

Amanda se marita

Ziarul de Vrancea
9 ian 2008 650 vizualizări
Astazi va prezentam romanul "Amanda se marita", de Jenny Colgan, aparut la Editura Humanitas Fiction, 2007, sub semnatura scriitorului si eseistului Paul Cernat. Lectura placuta!

"Totul despre Amanda"


Tinara britanica Jenny Colgan face furori de citiva ani pe piata chick-lit din Europa si Statele Unite, fiind una dintre cele mai bine vindute autoare ale genului. Printre profesiile pe care autoarea le-a avut de-a lungul timpului s-a numarat si cea de stand-up comedian - fapt vizibil in dialogurile spumoase, de un umor apropiat de cel al compatrioatei sale Helen Fielding. Publicat in seria "Cocktail" a colectiei Humanitas Fiction, primul ei roman, "Amanda se marita" (aparut pentru prima data in 2000) duce reteta pina-n pinzele albe ale hazului de necaz sau ale hazului despre altii. Juna Mel e oripilata de faptul ca infumurata de Amanda se marita, si cu cine? Cu fostul ei iubit Fraser, asta in conditiile in care colega de apartament e pe punctul sa o dea afara, Fran, cea mai buna prietena a ei, a devenit insuportabila, iar ex-partenerul Alex revine pe nepusa masa in viata ei"¦ Punindu-si mintea la contributie, isteata loserita intoarce insa sortii in favoarea ei, incurcind itele astfel incit nunta sa se transforme intr-un esec burlesc. Cum? Curiosii - si, mai ales, curioasele - n-au decit sa puna mina sa citeasca. Romanul este nerecomandat, totusi fanilor lipsiti de umor ai cintaretei Kylie Minogue. Acestia se vor scandaliza, probabil, la consideratii gen: "Kylie Minogue are creier de vaca""¦ Traducerea din limba engleza este semnata de Gabriela Maaz. Paul Cernat


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.