Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Cartofi carbonara

Ziarul de Vrancea
15 ian 2017 1154 vizualizări
Cei care iubesc pastele carbonara, se vor îndrăgosti de reţeta acesta. E o variantă ideală pentru un prânz în familie sau o cină. O mâncare săţioasă şi nu foarte grea, pe care cu siguranţă o vei repeta cu plăcere.

Ingrediente

1kg cartofi

150g carne de curcan

1 ceapă mică

300 ml smântână pentru gătit

100 g de parmezan

1 ou

sare şi piper

pătrunjel tocat (opţional, pentru decorat)

2-3 felii de bacon

unt

Preparare

Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Unge o tavă cu unt. Se pun cartofii la fiert în apă fierbinte cu sare, după cum doreşti: curăţaţi, tăiaţi rondele, cubuleţe sau chiar întregi. Se lasă 10-15 minute la fiert, în funcţie de grosime. Atenţie: nu trebuie să îi laşi să se facă până la capăt. Amestecă smântâna cu oul, parmezanul şi asezonează cu sare şi piper. Taie ceapa julien, pune-o la prăjit în unt şi după ce devine uşor aurie şi sticloasă pune curcanul tăiat cubuleţe. Se lasă la călit puţin, cam până începe să se simtă aroma cărnii fripte de curcan. Separat, dacă vrei, pune la prăjit nişte bacon tăiat mărunt. Scurge cartofii de apă, taie-i dacă nu i-ai tăiat de la bun început. Pune-i în tavă, toarnă sosul şi presară deasupra bucăţile de curcan uşor fripte. Amestecă uşor toate ingredientele. Presară pătrunjel pe deasupra şi dă la cuptor până se rumeneşte uşor – circa 30 de minute. După 15 minute, redu la jumătate focul. S-au făcut când cartofii s-au pătruns.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.