Jurnalism cetatenesc

Deliciu de încercat în această perioadă

Ziarul de Vrancea
26 sep 2016 503 vizualizări
Serile reci de toamnă pot deveni mai blande dacă te răsfeţi cu reţete fierbinţi şi delicioase

Pentru că în această perioadă există tendinţa să petrecem mai mult timp în casă, ar fi de preferat să descoperim aromele intense ale toamnei. Iată o masă uşoară, dar sofisticată.   
Salată cu piept de raţă şi coacăze
Ingrediente:
50 g nuci prăjite, 350g carne de raţă (piept), 3 linguri ulei de măsline, 6 linguri oţet de vin, 75 g frunze salată verde, 100 g coacăze negre şi roşii (poate fi şi amestec cu alte fructe de pădure), sare, piper.
Metodă de preparare:
Crestează pielea de pe pieptul de raţă. Condimentează cu sare şi piper şi prăjeşte-l la foc mediu într-o tigaie neaderentă. Mai întai cu pieliţa în jos, 3-4 minute, pană cand aceasta se rumeneşte, apoi întoarce pieptul de raţă şi lasă-l cel puţin 5 minute sau mai mult în funcţie de cat de pătrunsă vrei să fie carnea. Scoate carnea şi las-o să se răcească 5 minute, apoi feliază-o subţire. Aşează frunzele de salată pe un platou. Pune feliile de carne, presară coacăzele şi nucile tocate şi toarnă uleiul amestecat cu oţet, sare şi piper. Poftă bună!




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.