Jurnalism cetatenesc

Calendarul zilei:

Ziarul de Vrancea
2 aug 2016 496 vizualizări
Istoria zilei de 3 august

1492 - A început prima călătorie a lui Cristofor Columb (a durat pană la 15 martie 1493). Cristofor Columb a fost un navigator italiano-spaniol care a navigat spre vest, pe Oceanul Atlantic, în căutarea unei rute spre Asia, dar şi-a câştigat reputaţia descoperind, fără să îşi dea seama, un nou continent, America.
1601 - Lupta de la Gurăslău. Forţele lui Mihai Viteazul şi ale generalului Gheorghe Basta înving armata condusă de Sigismund Bathori. În felul acesta, Mihai Viteazul reia în stăpanire principatul Transilvaniei.
1778 - A fost inaugurat Teatrul "Scala" din Milano, una dintre cele mai faimoase teatre de operă din lume.
1783 – În Japonia, Muntele Asama a erupt, omorând 35.000 de oameni. Muntele Asama este un vulcan activ complex din Japonia. Se ridică la 2.568 de metri deasupra nivelului mării şi este unul dintre cei 100 de munţi celebri ai Japoniei.
1858 - Exploratorul britanic John Speke a descoperit Lacul Victoria. Lacul este situat în Africa de est, în Tanzania, Uganda şi Kenya, la o altitudine de 1.113 metri deasupra nivelului mării, fiind cel mai mare lac de pe continentul african ca suprafaţă. Lacul a fost numit după regina Angliei de atunci, regina Victoria, de către cercetătorul englez John Speke, cel care a descoperit şi Nilul Alb, care se scurge din lac şi care este unul dintre izvoarele celui mai mare fluviu al Africii.
1876 - A apărut Legea pentru organizarea Casei de depuneri şi consemnaţiuni.
1889 - A murit Veronica Micle, poeta, rămasă în conştiinţa publică mai ales prin marea dragoste pe care i-a inspirat-o lui Eminescu ("Poezii"-1887) (n.22.04.1850).
1914 - Henri Coandă a inventat tunul fără recul destinat aviaţiei militare.
1914 - Inaugurarea Canalului Panama, de 79,6 km. lungime, 30 - 300 metri  lăţime şi 14 metri adâncime. Canalul Panama traversează istmul Panama în America Centrală, legând oceanele Atlantic şi Pacific. Construcţia canalului a reprezentat unul dintre cele mai mari proiecte de inginerie întreprinse vreodată.
1958 - Submarinul nuclear american Nautillus, comandat de căpitanul William Anderson, a atins Polul Nord. Este primul vas subacvatic care a realizat această performanţă, sub gheaţă.
1963 - Formatia The Beatles a apărut pentru ultimă dată la Cavern Club din Liverpool, dupa ce susţinuseră în acest local peste 300 de spectacole începand cu 1961.
1977: Se termină greva minerilor din Valea Jiului. Minerii din Valea Jiului lucrau în condiţii foarte grele, lucrul în minele de cărbune fiind greu şi periculos, accidentele de muncă fiind foarte dese. Ei au cerut condiţii mai bune de muncă, avand în vedere că se lucre peste program şi inclusive duminicile pentru a realize planul impus de conducere. Minerii erau nemulţumiţi de aprovizionarea cu bunuri de consum şi de condiţiile de locuit şi trai precare.
1996 – Preşedintele american, Bill Clinton, a promulgat legea privind acordarea Clauzei naţiunii celei mai favorizate cu caracter permanent pentru România.
1997 - A intrat în vigoare Convenţia europeană pentru reprimarea terorismului.
2004 – O patrulă de militari români din Batalionul 812 Bistriţa, dislocată în Irak, a fost atacată, cu focuri de mortiere, în timp ce executa o misiune pe drumul între An Nassiriah şi Suq Ash Shuyuk. Nu s-au înregistrat morţi sau răniţi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.