Jurnalism cetatenesc

Calendarul zilei:

Ziarul de Vrancea
3 iul 2016 552 vizualizări
Istoria zilei de 4 iulie

1534: Christian al III-lea este proclamat rege al Norvegiei şi Danemarcei la biserica din oraşul Rye. De domnia lui se leagă implementarea reformei protestante în această zonă.

1776: A fost adoptat documentul numit Declaraţie de independenţă a Statelor Unite ale Americii prin ratificarea sa de către Congresul Continental, prima entitate conducătoare a noului stat creat.

1790: S-a născut sir George Everest, inginer militar şi geodez, conducător (din 1823) al Serviciului geodezic al Indiei. Cel mai înalt vârf de pe Pământ (azi Chommolungma) a purtat multă vreme numele de Everest.

1827: Sclavia este abolită în statul New York.

1854: S-a născut Victor Babeş, bacteriolog şi morfopatolog, fondator al şcolii româneşti de microbiologie, membru al Academiei Române.

1876: S-a creat, la Bucureşti, "Societatea naţională de Cruce Roşie a României". La 23 august acelaşi an, societatea a fost recunoscută de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii de la Geneva. 1914: La Viena au loc funeraliile Arhiducelui Franz Ferdinand şi ale soţiei sale Sofia, la şase zile după asasinarea lor la Sarajevo.

1934: A încetat din viaţă Marie Curie, om de ştiinţă de origine poloneză, laureat al Premiului Nobel (n. 1867). A fost prima femeie care a primit un premiu Nobel şi singurul savant care a primit două premii Nobel în două domenii ştiinţifice diferite (fizică şi chimie). A introdus în fizică termenul de radioactivitate. Este cunoscută pentru cercetările sale în domeniul elementelor radioactive, al radioactivităţii naturale şi al aplicaţiilor acestora în medicină.

1946: România şi Marele Ducat al Luxemburgului au reluat relaţiile diplomatice la nivel delegaţie.

1950: Prima emisie a postului de radio Europa Liberă.

1957: S-a înfiinţat, la Bucureşti, Arhiva Naţională de Filme.

1960: A fost inaugurat noul steag american, în urma admiterii statului Hawaii ca cel de-al 50-lea stat al SUA, în august 1959.

1970: România şi Costa Rica au stabilit relaţii diplomatice la nivel de ambasadă.

1987: A intrat în funcţiune pasajul Lujerului, cu o lungime de 800 m, din care 400 m sunt acoperiţi.

1997: Nava spaţială americană Pathfinder a aterizat pe Marte.

1998: Japonia lansează sonda Nozomi pe Marte, şi se alătură, astfel, Statelor Unite şi Rusia în lista naţiunilor care explorează spaţiul.


1999: Doi hoţi au găsit în Germania Discul ceresc de la Nebra.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.