Jurnalism cetatenesc

Cum să te răcoreşti pe caniculă: 10 trucuri eficiente

Ziarul de Vrancea
26 iun 2016 1341 vizualizări
Caldura excesivă te face să te simţi inconfortabil u învaţă cum să te răcoreşti pe caniculă ca să te bucuri cu adevărat de vară

Pentru că a venit canicula, una dintre persoanele cunoscute pentru pasiunea pentru o viaţă sănătoasă, Andreea Raicu, ne dă câteva sfaturi despre cum să facem fată mai uşor căldurii insuportabile care crează şi disconfort.

Cum să te răcoreşti pe caniculă fără aer condiţionat

Cea mai bună soluţie ca să stai într-un mediu confortabil când e prea cald afară este să porneşti aerul condiţionat. Dar nu toată lumea suportă aerul condiţionat. Iar atunci când nu ai un astfel de aparat în casă, trebuie să cauţi alternative ca să te răcoreşti.Iată câtevatrucuri pe care le poţi folosi pentru a terăcori pe caniculă:

Gustări reci

Scapă de căldura acestei veri cu băuturi şi fructe reci sau deserturi cu gheaţă. O felie de pepene rece îţi va da o senzaţie plăcută în tot corpul. Te răcoreşte şi te hidratează, iar asta este tot ce ai nevoie. Bea cocktailuri fără alcool şi cu multe cuburi de gheaţă.

Poarta haine deschise la culoare

Daca nu ai făcut-o deja, e momentul să pui deoparte hainele mulate şi din materiale călduroase.Alege să porţi rochii vaporoase, din materiale subţiri şi deschise la culoare.

Schimbă-ţi coafura

Vara e momentul perfect în care să te tunzi, dacă simţi nevoia unei schimbări de look. Un par mai scurt înseamnă mai puţina căldură. Dacă vrei să îţi păstrezi părul lung, prinde-l într-ocoadă de cal sau învaţă să îţi faci tot felul de împletituri.

Deschide ferestrele noaptea

Dacă obişnuieşti să laşi ferestrele deschise în timpul zilei, află că nu procedezi deloc bine. Nu faci altceva decât să permiţi căldurii să intre în casă. Deschide ferestrele din toată casa noaptea, cândafară este mai răcoare. 

Trage draperiile dacă e soare

Ţine draperiile sau jaluzelele trase atunci cândafară e prea mult soare. Alege culori deschise, care să reflecte lumina în loc să o atragă.

Redu folosirea electrocasnicelor

La cât e de cald afară, dacă mai foloseşti şi cuptorul sau aragazul, o să încălzeşti de tot aerul din locuinţă. Aşa că încearcă să le foloseşti cât mai rar, eventual noaptea. 

Aşternuturi din bumbac

Renunţă la satin, mătase sau poliester când vine vorba de aşternutul pentru pat. Ele sunt bune cândafară e mai răcoare. Acum, bumbacul permite aerului să circule şi lasă pielea să respire.

Dormi ca o egipteancă

Egiptenii aveau mereu de-a face cu căldura. Aşa că au găsit o metodă ingenioasă pentru a se răcori în timpul somnului. Umezeşte în apă  rece un prosop şi apoi stoarce-l bine. Aşază-l peste cearceaful cu care te înveleşti când dormi.

Dormi singur - vara cel mai bine este să dormi singur.

Fă duşuri reci. 

Un duş cu apă rece vara îţi scade temperatura corpului. Nu trebuie să fie rece ca gheaţa, ci doar puţin mai jos decât temperatura corpului tău, cât să îl poţi suporta. Te răcoreşti şi te hidratezi!

Pentru mai multe detalii, puteţi accesa blog-ul Andreei Raicu: www.andreearaicu.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.