Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei:

Ziarul de Vrancea
28 apr 2016 628 vizualizări
Cozonaci cu nucă

Mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor ne aduce tuturor aminte copilărie şi de sărbătorile de Paşte petrecute în familie? Îţi propunem o reţetă de cozonac oferită prin amabilitatea colaboratorulul nostru Daniel Bertoni Albert.
Ingrediente pentru doi cozonaci:
1 kilogram de făină
35 grame drojdie
300 grame de zahăr
400 mililitri de lapte
100 mililitri de ulei
4 ouă
coaja de la o portocală
1 sticluţă esenţă de rom
4 linguri de cacao
600 gr nucă măcinată
1 praf de sare
Mod de preparare: Se cerne făina de două ori ca să iasă cozonacul pufos. Apoi, se prepară maiaua din drojdie şi 50 de mililitri de lapte. Se dizolvă zahărul (250 de grame) în restul de lapte, care este încălzit în prealabil. Gălbenuşurile se freacă cu sare şi cu coaja de portocală. Apoi, se adaugă peste făină maiaua, laptele, gălbenuşurile, treptat, timp în care compoziţia se frământă continuu. La sfârşit se adaugă uleiul, iar mai apoi se mai frământă compoziţia încă 10 minute până vom observa că în aluat sunt bule de aer. Se lasă la dospit în jur de o oră. Între timp, se amestecă nuca cu albuşurile bătute spumă, cu 50 grame de zahăr, cacao şi esenţă de rom. Se porţionează aluatul în două părţi egale, apoi se întinde foaie de aluat, se adaugă deasupra umplutura de nucă, apoi se împletesc cele două părţi şi le punem în tavă. Ungem cozonacii cu ou batut, şi se mai lasă la dospit circa 30 minute, după care se coc timp de 40-45 minute, la foc mediu. Poftă bună şi Paşte Fericit!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.