Reţeta zilei Plachie de păstrăv
INGREDIENTE:
• 2 păstrăvi medii
• 2 cepe roşii
• 1 ceapă albă
• 2 ardei kapia
• 2 roşii mari
• 10 roşii cherry
• 4 căţei de usturoi
• 4 linguri ulei de măsline
• 100 ml vin alb
• 2 foi dafin
• 1 legaturi frunze de pătrunjel
• 1 cutie mică pastă de roşii
• sare, piper, după gust
MOD DE PREPARARE:
Se curăţă şi se spală legumele. Ceapa se toacă solzişori, ardeiul kapia feliuţe subţiri, roşiile felii şi usturoiul feliuţe subţiri. Într-o tigaie se pune uleiul de măsline şi se pune pe foc să se încingă, se adaugă ceapa, ardeiul, roşiile şi usturoiul tocat şi se lasă să se înăbuşe. Când sunt bine înăbuşite, se adaugă pasta de roşii dizolvată într-un pic de apă. Se lasă să dea câteva clocote şi se potriveşte cu sare şi piper. Într-o tavă rezistentă la caldură se pune păstrăvul condimentat cu sare şi piper, se adaugă peste păstrăv legumele înăbuşite, foile de dafin şi roşiile cherry, urmate de vinul alb. Se dă la cuptor la foc mediu circa 30 de minute. Se scoate din cuptor şi se presară pătrunjel verde tocat. Se serveşte cald şi cu mămăligă.
Sursa : www.bucataras.ro