Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei Plachie de păstrăv

Ziarul de Vrancea
24 mar 2016 2191 vizualizări
Pentru că astăzi este dezlegare la peşte, vă propunem o reţetă delicioasă şi uşoară

INGREDIENTE:
•    2 păstrăvi medii
•    2 cepe roşii
•    1 ceapă albă
•    2 ardei kapia
•    2 roşii mari
•    10 roşii cherry
•    4 căţei de usturoi
•    4 linguri ulei de măsline
•    100 ml vin alb
•    2 foi dafin
•    1 legaturi frunze de pătrunjel
•    1 cutie mică pastă de roşii
•    sare, piper, după gust

MOD DE PREPARARE:
Se curăţă şi se spală legumele. Ceapa se toacă solzişori, ardeiul kapia feliuţe subţiri, roşiile felii şi usturoiul feliuţe subţiri. Într-o tigaie se pune uleiul de măsline şi se pune pe foc să se încingă, se adaugă ceapa, ardeiul, roşiile şi usturoiul tocat şi se lasă să se înăbuşe. Când sunt bine înăbuşite, se adaugă pasta de roşii dizolvată într-un pic de apă. Se lasă să dea câteva clocote şi se potriveşte cu sare şi piper. Într-o tavă rezistentă la caldură se pune păstrăvul condimentat cu sare şi piper, se adaugă peste păstrăv legumele înăbuşite, foile de dafin şi roşiile cherry, urmate de vinul alb. Se dă la cuptor la foc mediu circa 30 de minute. Se scoate din cuptor şi se presară pătrunjel verde tocat. Se serveşte cald şi cu mămăligă.
Sursa : www.bucataras.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.