Jurnalism cetatenesc

Astăzi este… Ziua Mondială de Rugăciune

Ziarul de Vrancea
2 mar 2016 1057 vizualizări
Ziua Mondială de Rugăciune, cea mai cunoscută mişcare ecumenică a femeilor creştine. Este o zi în care femeile de diferite confesiuni se întâlnesc în localităţile lor pentru a se ruga pentru o ţară anume, dar şi pentru pacea din lume.

Ziua Mondială de Rugăciune se marchează în peste 170 de ţări. Îşi are originile în secolul al XIX-lea, atunci când femeile creştine din Canada şi Statele Unite au început să se implice în misiuni de încurajare a rugăciunii personale, deplasându-se şi în alte părţi ale lumii. În această zi a lunii martie, de la răsăritul soarelui până la apusul său, pe întregul glob se adună, an de an, tot mai mulţi credincioşi pentru o rugăciune comună. Programul este pregătit de femei, dar invitaţia la rugăciune se adresează tuturor. În România, a fost marcată pentru prima oară în 1971, la Sibiu. În 1993, s-a înfiinţat Forul Ecumenic al Femeilor Creştine din România, iar prima slujbă a fost oficiată în 1993, la Bucureşti. În prezent, este organizată de asociaţiile de femei ale bisericilor şi de comitetele ecumenice locale în peste 200 de localităţi. (D. L.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.