Jurnalism cetatenesc

Calendarul zilei:

Ziarul de Vrancea
24 feb 2016 541 vizualizări
Istoria zilei de 25 februarie

1570: Papa Pius al V-lea o excomunică pe regina Elisabeta I a Angliei. Elisabeta I a fost regină a Angliei şi regină a Irlandei din 17 noiembrie 1558 până la moartea sa. A fost fiica lui Henric al VIII-lea al Angliei şi a lui Anne Boleyn care a fost executată la nici trei ani de la naşterea Elisabetei. Cei 44 de ani de domnie ai Elisabetei au dat stabilitate regatului şi au ajutat la crearea identităţii naţionale.
1817: Deschiderea oficială a muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, cel mai vechi muzeu din ţară. Muzeul Naţional a fost construit de baronul Samuel von Brukenthal între anii 1778 şi 1788, pe o latură a Pieţei Mari, fiind constituit din colecţiile baronului von Brukenthal.
1866: Debutul literar al lui Mihai Eminescu în revista Familia din Oradea, cu poezia De-aş avea.... Mihai Eminescu, poet, prozator şi jurnalist român, este socotit de cititorii români şi de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.
1925: Scaunul Arhiepiscopal şi Mitropolitan al Ungro-Vlahiei este ridicat la rangul de Scaun Patriarhal. Miron Cristea devine, în calitatea sa de primat al României, patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.
1956: În cadrul Congresului al XX-lea al PCUS, Nikita Hruşciov a ţinut discursul Despre cultul personalităţii şi consecinţele sale, prin care a condamnat acţiunile predecesorului său, Iosif Stalin.
1964: Cassius Clay îl învinge pe Sonny Liston la Miami Beach, Florida şi devine campion al lumii la categoria supergrea.
1969: Germania a dat 5 milione $ unui terorist arab ca răscumpărare pentru pasagerii şi echipajul unui jumbo jet deturnat.
1994: Masacrul din Hebron (În timp ce cca 500 de palestinieni se rugau în genunchi la Mormântul Patriarhilor din Hebron, un colonist israelian cu vederi extremiste, Baruh Goldstein, a deschis focul şi a ucis 29 de musulmani).
2008: Indonezia, cutremur de 7,2 grade pe scara Richter, la o distanţă de 160 km de coastă şi la o adâncime de 35 km în largul sud-vest de Sumatra. Costa provinciei Sumatra este o regiune cu un ridicat risc seismic, cauzat de mişcarea plăcilor tectonice indo-australiene şi eurasiene. Pe 26 decembrie 2004 şi 28 martie 2005 în această zonă au avut loc cele mai puternice cutremure din ultimii 40 de ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.