Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei:

Ziarul de Vrancea
3 dec 2015 517 vizualizări
Pâine cu aluat nefrământat

Cine a mâncat măcar o dată pâine făcută în casă, după reţete vechi, ca pe vremea bunicii, nu-i va uita uşor gustul şi aroma. Vă invităm să încercaţi acestă reţetă oferită de un cititor fidel. Şi pentru că pâinea de casă e întotdeuna mai bună decât cea cumpărată din comerţ.
Ingrediente:
- 500 gr făină cernută
- 350 ml apă
- 13 gr drojdie
- 1 linguriţă şi jumătate de sare
- 5 gr zahăr
Mod de preparare: Într -un bol, amestecăm făina cu zahărul şi sarea. Drojdia se dizolvă în apă, apoi se adaugă peste făină şi se omogenizează bine cu o lingură. Acoperim bolul cu folie alimentară şi lasăm la frigider 8 -12 ore. Ideal ar fi peste noapte. Înainte de toate, aprindem cuptorul aragazului. În interior vom pune o oală de fontă cu capac ( sau un tuci). Pe blatul/masa de lucru presărăm făină şi răsturnăm aluatul. Peste acesta pudrăm făină şi îl întindem sub forma unei foi dreptunghiulare cu grosimea de 1 cm. Pliem marginile câte doua, apoi întoarcem pâinea astfel formată cu marginile îndoite dedesubt. Lăsăm la odihnă circa 20 minute. Scoatem oala din cuptor, aşezăm pâinea în interior, acoperim cu capacul şi introducem la cuptor, 200 grade, 20 -25 minute. Scoatem capacul şi mai lăsăm pâinea în cuptor alte 10 -15 minute. Rezultatul ? O pâine ca cea din imagine, crocantă la exterior şi cu miezul pufos. Spor şi poftă să fie !!!
Reţetă oferită de cititorul nostru Daniel Bertoni Albert


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.