Reţeta zilei:
Cine a mâncat măcar o dată pâine făcută în casă, după reţete vechi, ca pe vremea bunicii, nu-i va uita uşor gustul şi aroma. Vă invităm să încercaţi acestă reţetă oferită de un cititor fidel. Şi pentru că pâinea de casă e întotdeuna mai bună decât cea cumpărată din comerţ.
Ingrediente:
- 500 gr făină cernută
- 350 ml apă
- 13 gr drojdie
- 1 linguriţă şi jumătate de sare
- 5 gr zahăr
Mod de preparare: Într -un bol, amestecăm făina cu zahărul şi sarea. Drojdia se dizolvă în apă, apoi se adaugă peste făină şi se omogenizează bine cu o lingură. Acoperim bolul cu folie alimentară şi lasăm la frigider 8 -12 ore. Ideal ar fi peste noapte. Înainte de toate, aprindem cuptorul aragazului. În interior vom pune o oală de fontă cu capac ( sau un tuci). Pe blatul/masa de lucru presărăm făină şi răsturnăm aluatul. Peste acesta pudrăm făină şi îl întindem sub forma unei foi dreptunghiulare cu grosimea de 1 cm. Pliem marginile câte doua, apoi întoarcem pâinea astfel formată cu marginile îndoite dedesubt. Lăsăm la odihnă circa 20 minute. Scoatem oala din cuptor, aşezăm pâinea în interior, acoperim cu capacul şi introducem la cuptor, 200 grade, 20 -25 minute. Scoatem capacul şi mai lăsăm pâinea în cuptor alte 10 -15 minute. Rezultatul ? O pâine ca cea din imagine, crocantă la exterior şi cu miezul pufos. Spor şi poftă să fie !!!
Reţetă oferită de cititorul nostru Daniel Bertoni Albert