Jurnalism cetatenesc

Calendarul zilei:

Ziarul de Vrancea
2 dec 2015 573 vizualizări
Istoria zilei de 3 decembrie

1860: S-a încheiat Convenţia telegrafică cu Rusia, prima convenţie internaţională a Principatelor Unite. Convenţia a intrat în vigoare la 13 februarie 1862.
1861: Alexandru Ioan Cuza anunţă, cu prilejul deschiderii Camerelor, că „Înalta Poartă, precum şi toate Puterile Garante” recunosc Unirea Principatelor.
1901: S-a înfiinţat societatea „Tinerimea artistică” de către pictorii Ştefan Luchian, Nicolae Vermont, Constantin Artachino, Gheorghe Petraşcu ş.a. Gruparea milita pentru o artă realistă, pentru subiecte luate din viaţa ţăranilor, a oamenilor de rând.
1917: Este inaugurat podul Quebec, la vest de oraşul cu acelaşi nume, a cărui proiectarea şi construcţie au durat două decenii.
1920: Geneva: Este semnat Protocolul privind constituirea Curţii Permanente de Justiţie Internaţională cu sediul la Haga.
1934: A fost înfiinţat Spitalul de Urgenţă, actualul Spital de Urgenţă Floreasca.
1949: Decret privind înfiinţarea Camerei de Comerţ Exterior a României.
1967: Într-un spital din Cape Town, chirurgul sud-african Christian Barnard a efectuat, cu succes, primul transplant de inimă din lume.
1971: Armata pakistaneză a atacat India, declanşând Războiul Indo-Pakistanez din 1971.
1973: Nicolae Ceauşescu ajunge în Statele Unite pentru o vizită oficială. Va fi primit cu toate onorurile posibile. Ceauşescu îşi dorea obţinerea clauzei naţiunii celei mai favorizate, ce presupunea facilităţi vamale pentru produsele româneşti importate de SUA. Mai dorea, de asemenea, un credit de 500-600 milioane de dolari, pe termen lung, cu o dobândă de 2%. Creditul, a spus Ceauşescu la Washington, urma să fie folosit de România pentru achiziţionarea unor tehnologii americane necesare industriei româneşti. Va părăsi SUA fără să obţină clauza şi împrumutul.
1977: Au fost inaugurate lucrările de construcţie a sistemului hidroenergetic şi de navigaţie Porţile de Fier II de la Drobeta-Turnu Severin.
1987: Adunarea Generală a ONU adoptă rezoluţii iniţiate de România privind reducerea bugetelor militare, reglementarea paşnică a diferendelor dintre state, dezvoltarea bunei vecinătăţi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.