Jurnalism cetatenesc

Calendarul zilei:

Ziarul de Vrancea
16 nov 2015 633 vizualizări
Istoria zilei de 17 noiembrie

1558: Regina Elisabeta I urcă pe tronul Marii Britanii. Elisabeta este fiica lui Henric al VIII-lea al Angliei şi a lui Anne Boleyn, care a fost executată la nici trei ani de la naşterea Elisabetei. Deoarece nu s-a căsătorit niciodată, în ciuda numeroaselor oferte, casa Tudor s-a stins la moartea ei. Domnia reginei Elisabeta este denumită era elisabetană sau epoca de aur, fiind marcată de sporirea puterii Angliei pe plan mondial şi o perioadă de extraordinară înflorire artistică şi culturală.
1749: S-a născut Nicolas Appert, inventator francez. A inventat metoda de păstrare a alimentelor mai mult timp prin închiderea ermetică a acestora în ambalaj (d. 1841)
1796: A murit Ţarina Ecaterina cea Mare a Rusiei (n. 1729) Spre deosebire de soţul său, Petru al III-lea, de la care preia tronul la moartea acestuia, Ecaterina iniţiază o epocă de reforme, drept pentru care a rămas în istorie cu numele de „Ecaterina cea Mare”.
1855: Exploratorul britanic David Livingstone a devenit primul european care a văzut cascada Victoria, una dintre cele mai mari cascade din lume, aflată la graniţa actuală dintre Zambia şi Zimbabwe.
1869: Este inaugurat Canalul Suez, după 10 ani de construcţie, cale navigabilă ce traversează istmul Suez, unind Marea Mediterană cu Marea Roşie.
1917: A murit Auguste Rodin, sculptor şi grafician francez (n. 1840). În atelierul său a lucrat şi Constantin Brâncuşi, care, părăsind atelierul după numai câteva luni, şi-a justificat plecarea spunând: "Nimic nu se poate înălţa la umbra marilor arbori!"
1947: A murit Emil Racoviţă, biolog, membru al Academiei Române, fondatorul biospeologiei, explorator al Antarticii (n. 1868)
1989: Au loc manifestaţiile anticomuniste ale studenţilor din Praga, care au marcat începutul Revoluţiei de catifea.
2003: Arnold Schwarzenegger devine Guvernatorul Californiei. Fost  culturist şi actor american originar din Austria, politician republican, a servit ca cel de-al treizeci şi optulea guvernator al statului California. Arnold Schwarzenegger a reuşit să se folosească de notorietatea sa pentru a deveni guvernatorul Californiei, dar nu este primul personaj public care reuşeşte să ajungă într-o importantă fucţie politică direct din lumea filmelor de la Hollywood. Cazul cel mai celebru este poate cel al lui Ronalkd Reagan, care a devenit preşedinte al SUA  după ce a fost actor la Hollywood o perioadă îndelungată.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.