Jurnalism cetatenesc

In Focsani este foarte greu sa-ti gasesti un serviciu

Ziarul de Vrancea
29 sep 2007 1082 vizualizări
ieri, la Hotel Unirea, s-a desfasurat bursa locurilor de munca organizata de AJOFM Vrancea

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vrancea a organizat ieri, in Sala de Conferinte a Hotelului Unirea, o alta editie a bursei locurilor de munca din judet pentru absolventi. Au fost prezenti angajatori din diverse domenii de activitate cu oferte de job-uri. Cele mai multe locuri de munca oferite au fost insa cele pentru muncitori necalificati, in diferite meserii. Parerile citorva participanti cu privire la aceasta bursa a locurilor de munca le puteti citi in rindurile urmatoare:


Nicoleta Gheorghiu, 20 ani, studenta, Focsani


"Iesind atit de repede de la aceste oferte de munca, inseamna ca nu am gasit nimic. In primul rind nu am gasit nici un post conform pregatirii mele, dar am participat totusi la citeva interviuri. Au cerut experienta doi ani, dar eu sint in anul doi de facultate la fara frecventa si nu am asa ceva. Consider ca in Focsani este foarte greu sa-ti gasesti un serviciu. Daca voi avea acum ghinion si nu-mi voi gasi nimic voi participa si la alte oferte de acest gen. Majoritatea celor care sint la fara frecventa se impart intre munca si studii."


Lucretia Dumitrascu, 39 ani, Focsani


"Eu am venit astazi la acest tirg de job-uri pentru fiul meu. Nu sint eu direct interesata. Fiul meu este student in oras la fara frecventa in anul intii, am vrut sa vad ce posturi sint scoase la concurs si daca o sa gasesc ceva care sa il intereseze. Fiind la fara frecventa are timp destul si ar vrea sa lucreze. Dintotdeauna parerea mea a contat mai putin, azi mi-am luat citeva notite si i le voi transmite. Daca il va interesa ceva el va hotari."


Florentina Avram, 38 ani, Focsani


"Este prima data cind particip la un tirg de job-uri. Am gasit ceva in domeniul meu, conform studiilor pe care le am. Am acordat un interviu astazi, dar va urma un altul si posibil un concurs daca vor mai fi candidati pe acest post. Este un lucru bun, cred eu. Va trebui totusi, daca voi reusi, sa fac naveta. Dar merita acest efort pentru ca voi lucra in domeniu si voi putea pune in practica ceea ce am invatat."


Panait Monica, 19 ani, Odobesti


"Nu am mai fost pina acum la bursa locurilor de munca, dar azi nu am gasit locuri de munca care sa ma intereseze. Am terminat liceul, profil contabilitate si imi cautam ceva in acest domeniu. Cele mai multe oferte au fost de confectioner sau alte meserii de muncitor. Voi mai veni si pe viitor la aceste tirguri, dar voi cauta si din alte surse."


Cerasela Carmen Butnaru, 42 ani, Odobesti


"Am venit astazi impreuna cu fiul meu pentru a-si gasi un loc de munca, si printre picaturi m-am uitat si pentru mine. A gasit ceva oferte, a stat de vorba cu citiva angajatori si acum va astepta. Eu am terminat niste cursuri peisagist - floricultor si poate de la 1 octombrie, cind imi voi lua diploma, voi gasi ceva in domeniu. M-am uitat astazi sa vad ceva locuri de munca pentru mine, dar nu am gasit nimic."


Marieta Doicaru, 50 ani, General Electronic Service, Focsani


"Eu colaborez permanent cu Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca si vin de multi ani la aceste tirguri. Firma noastra are posturi vacante si dorim sa facem angajari. Am avut citeva interviuri cu diverse persoane. Multi sint fara experienta, doua persoane fac parte din cei disponibilizati din aviatie, dar nu au lucrat in domeniul dorit de noi. Dinsii sint formati pe un anumit specific, dar daca exista dorinta din partea lor, putem colabora in viitor. Am stabilit deja ziua si ora pentru un alt interviu cu cei selectati astazi, pentru a discuta in amanunt. Si noi vrem sa-i cunoastem mai bine, iar ei vor dori sa afle mai multe detalii, fisa postului, salarizarea."


Mihaela Laura Musat, 21 ani, Focsani


"Este prima data cind particip la Bursa Locurilor de Munca. Am gasit un post de frizer si ma voi duce in zilele urmatoare la un alt interviu. Trebuie sa aflu mai multe detalii. M-am interesat, de asemenea, si pentru prietena mea de un post de secretara. Dar nu au fost multe oferte. Daca nu voi reusi pe acest post voi mai veni la aceste tirguri, dar voi cauta si in ziare diverse oferte. Nu este singura sursa de a-mi gasi un serviciu."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.