Jurnalism cetatenesc

Ce faci atunci cand îţi ia foc maşina

Ziarul de Vrancea
13 dec 2013 1911 vizualizări
In ultima perioadă au ars mai multe maşini în trafic, iar pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă vin şi cu o serie de sfaturi pentru astfel de cazuri

- încercaţi să vă păstraţi calmul, deoarece panica poate fi duşmanul principal şi vă poate determina să reacţionaţi inadecvat.
 - dacă este semnalată, de către senzorii de bord, apariţia unei defecţiuni, primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să opriţi motorul. Asiguraţi-vă că nici contactul nu rămâne pus, pentru a nu ţine sub tensiune componentele electrice.
 - prioritatea pentru orice şofer ar trebui să fie siguranţa ocupanţilor maşinii.  Chiar de la apariţia unui miros de ars, recomandarea este părăsirea automobilului de către toţi pasagerii.
  - pasul doi, după evacuarea persoanelor şi a animalelor de companie, este apelarea numărului unic de urgenţă 112. Intervenţia echipajelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă poate limita propagarea focului la alte obiective şi eradicarea incendiului într-un mod eficient.
 - pasul trei este intervenţia cu extinctorul propriu. Astfel, dacă de la compartimentul motor iese fum, deschideţi capota şi îndreptaţi jetul la baza focului, încercând să eradicaţi sursa flamei cât mai rapid posibil.
Dacă incendiul se propagă agresiv, riscul ca focul să ajungă la partea din spate, respectiv la rezervorul de benzină, este ridicat. Prin urmare, îndepărtaţi-vă autoturism la o distanţă de siguranţă.


Compartimentul Informare şi Relaţii Publice, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.