ZdV FOTO

(Update) Noaptea Mausoleelor la Soveja

Alexandra TĂTARU
30 iul 2017 1881 vizualizări

Momente evocatoare de ”Ziua Imnului Național”

Noaptea Mausoleelor la Soveja

Ziua Imnului Național, sărbătorită anual pe 29 iulie, a fost marcată în Vrancea din triplă perspectivă, atât al respectului față de țară și imn, dar și ca evocare a eroilor jertfiți pe frontul Mărășești-Mărăști-Oituz, fără de care România de astăzi nu ar fi existat. Tot în această zi, a fost organizată și ”Noaptea Mausoleelor”, tocmai pentru ca toți vrâncenii sau cei care ajung  în Vrancea să aducă, prin simpla prezență în interiorul acestor lăcașe, un moment de respect pentru cei cărora le datorăm viața ca națiune.

Pe parcursul întregii zile au avut loc manifestări diferite atât la Focșani, dar și la Soveja, Mărăști și Mărășești. Sesiuni de comunicări științifice au avut loc la Muzeul Unirii din Focșani, unde s-a lansat și lucrarea ”Divizia a VI-a. Jurnal de operațiuni”, s-au ținut slujbe religioase de comemorare a eroilor Primului Război Mondial la Mausoleul din Mărășești și, tot aici, a avut loc manifestarea oficială de ”Ziua Imnului Național”. La Mausoleul din Mărășești  s-a dat onorul militar și au fost ținute discursuri oficiale din partea Garnizoanei Focșani, Instituției Prefectului, Consiliului Județean Vrancea. Au mai fost prezenți  și membrii administrațiilor locale din Mărășești și Focșani, precum și alți membri ai administrației județene. Manifestarea s-a încheiat cu o paradă militară și aprinderea unor lampioane pentru toți eroii jertfiți în Primul Război Mondial.

Deschiderea evenimentului ”Noaptea Mausoleelor” s-a făcut la Mausoleul din Soveja de către vicepreședintele C.J. Vrancea, Dănuț Cristian și primarul Sovejei, Costică Ciolan, în prezența membrilor comunității sovejene și a vizitatorilor. Corul Pastorala a susținut un recital de cântece patriotice și rugăciuni, atât în interiorul Mausoleului Soveja, dar și în fața Mausoleului din Mărășești. În paralel, la Mausoleul din Mărăști, elevii din cadrul Atelierului de Creație și Teatru ”Simion Mehedinți” , APOR, Vrancea, au oferit publicului prezent o piesă de teatru, intitulată ”Eroii – primul zid și ultima speranță a neamului românesc”. (A.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.