Viața satului

Protestatarul de la Prefectură rămane fără teren

Mihai Boicu
19 apr 2013 1812 vizualizări
Comisia judeţeană a decis să ceară în instanţă anularea două titluri de proprietate, pentru o suprafaţă de 5,35 hectare de teren Focşăneanul Matei Iorgu a protestat degeaba pană acum în faţa Instituţiei Prefectului pentru a primi o suprafaţă de 7 hectare de teren

Mai mult, în urma analizării cazului, Comisia judeţeană de fond funciar a decis că acesta trebuie să piardă peste 5 hectare de teren, la şedinţa care a avut loc ieri. Membrii Comisiei au stabilit că pentru defunctul Ştefan Gheorghiu s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru 48,35 hectare, cu 5,35 hectare mai mult decat avea dreptul. Prima decizie luată de Comisia judeţeană a fost respingerea solicitării înscrierii suprafeţei de 7 hectare la anexa 23 pentru acordarea de despăgubiri. A doua decizie a privit anularea a două titluri de proprietate. “Pentru titlul de proprietate nr. 57010/martie 1995 pentru autor defunct Gheorghiu Ştefan cu moştenitor Iorgu Şt. Emilia cu suprafata de 1,15 ha arabil emis pe raza municipiului Focşani şi pentru titlul de proprietate nr. 130480/mai 2012 pentru autor def. Gheorghiu Ştefan cu mştenitori Gheorghiu Şt. Ion, Lepădatu Corneliu şi Iorgu Şt. pentru suprafaţa de 4,2 ha arabil pe raza comunei Milcovul s-a pronunţat asupra promovării în instanţă a unei acţiuni în vederea constatării nulităţii celor două titluri emise prin nerespectarea legilor fondului funciar şi a deciziei civile nr. 93 pronunţată de Tribunalul Vrancea în dosarul nr. 798/C/2004”, se arată în decizia luată de Comisia judeţeană de fond funciar. Matei Iorgu a obţinut o autorizaţie de a protesta timp de o lună în faţa Instituţiei Prefectului, nemulţumit de faptul că nu au reuşit să obţină suprafaţa de 7 hectare de teren prin demersurile pe care le-a făcut în ultimii 23 de ani. Omul a povestit cum a avut de-a face cu toţi cei patru prefecţi din ultimii ani, ultimul pe care l-a “deranjat” fiind Cătălin Kanty Popescu. „M-a dat afară cand m-am dus la el, prin octombrie, noiembrie”, spunea cu supărare focşăeanul acum cateva săptamni. Cum au făcut, cum n-au făcut, autorităţile l-au găsit tot pe bătran vinovat, dandu-şi seama acum că i-au dat mai mult decat avea dreptul. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.