Viața satului

Petrache Riciu i-a luat locul lui Vieru în fruntea APIA

Mihai Boicu
22 mai 2012 2708 vizualizări
Acesta este director executiv pe perioada detaşării prefectului

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură are un nou director în Vrancea. Petrache Riciu a fost numit şef interimar în locul lui Octavian Vieru, care a fost detaşat în funcţia de prefect. Acesta a mers ieri la Bucureşti pentru a clarifica situaţia conducerii instituţiei. “Cel mai probabil, domnul Riciu va fi director executiv pe perioada detaşării mele”, a declarat prefectul Octavian Vieru. Pentru funcţia de director executiv s-a vehiculat că se află în cărţi şi Ion Roşu, fost şef al Centrului de Consultanţă Agricolă. Acesta a fost numit adjunct al APIA după ce Vasile Chirilă a renunţat la funcţie pentru a putea candida la funcţia de primar la Bilieşti din partea Alianţei pentru Vrancea. Petrache Riciu este şef de serviciu în cadrul APIA şi s-a ocupat şi de relaţia cu presa. Octavian Vieru a discutat ieri mai multe probleme la Ministerul Agriculturii legate de funcţionarea APIA în Vrancea. Una dintre cele mai presante este insuficienţa spaţiilor de funcţionare pentru centrele Agenţiei de la Panciu şi din Adjud. Acestea îşi desfăşoară activitatea pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi, în condiţiile în care clădirile au fiecare spaţii de 240 de metri pătraţi. “Noi am preluat doar 120 de metri pătraţi. Diferenţa este nefolosită şi, mai mult decat atat, am făcut de cheltuieli de reparaţii curente la acoperişuri pe banii noştri. De exemplu, la Adjud funcţionează o asociaţie a columbofililor în restul spaţiului, în timp ce noi ne înghesuim în 120 metri pătraţi. Rezolvarea situaţiei depinde de minister, sper să nu fie probleme”, a declarat prefectul Octavian Vieru. (Mihai BOICU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.