Viața satului

Info – Rural:Cîmpineanca: Comuna intră pe harta viticolă

Mihai Boicu
15 ian 2012 1463 vizualizări
Ministerul Agriculturii a iniţiat un proiect de ordin, prin care comuna Cîmpineanca să fie inclusă în Regiunea viticolă Dealurile Moldovei, la poziţia 16 Odobeşti.

Aici sînt incluse localităţile viticole Odobeşti, Broşteni, Jariştea şi Boloteşti, cu satele componente. Documentul privind modificarea Anexei la Ordinul ministrului agriculturii nr. 397/2003, pentru aprobarea Nominalizării arealelor viticole şi încadrării localităţilor pe regiuni viticole, podgorii şi centre viticole, se află în procedura de avizare internă la Ministerul Agriculturii. În judeţul Vrancea se află cel mai important bazin viticol al ţării, cu peste 25.000 de hectare cultivate cu viţă de vie. (M. B.)

Păuneşti: A fost curăţat “aerodromul” vacilor"

Primele lucrări ale autorităţilor locale din noul an au constat în efectuarea lucrărilor de igienizare a islazului destinat vacilor din comună, în suprafaţă de circa 140 de hectare. Acesta este cunoscut sub denumirea de “aerodrom”, din cîte se pare datorită avioanelor care aterizau aici în al doilea război mondial. De asemenea, a fost curăţat şi cimitirul din satul Scurta. Toate lucrările au fost făcute cu beneficiarii Legii 416/2001. La această ora, primăria are în plată 22 de dosare ale beneficiarilor care sînt apţi să presteze munci în folosul comunităţii. “Cei mai mulţi dintre aceştia şi-au plătit datoriile la bugetul local, astfel încît nu sînt în pericol să li se suspende plata ajutoarelor”, a declarat viceprimarul Gheorghe Popa. (M. B.)

Ţifeşti: Drumuri, piaţă, grădiniţă şi stadion

Acestea sînt obiectivele care vor fi finalizate în acest an în localitate. Astfel, vor fi asfaltate drumuri pe o lungime de 7,3 km prin programul finanţat de Ministerul Dezvoltării. De asemenea, acelaşi minister va suporta costurile pentru o nouă grădiniţă în satul Bătineşti. Primăra va finanţa lucrările de modernizare a pieţei de legume şi fructe din centrul comunei, care va fi asfaltată şi dotată cu tarabe pentru comercianţi. Tot de la bugetul local se vor realiza şi vestiarele de la stadionul din Clipiceşti, care va putea fi omologat pentru desfăşurarea de meciuri de fotbal la nivel de judeţ. (M. B.)

Gologanu: Primăria vrea să repare căminul cultural

Autorităţile locale şi-au propus ca în acest an să înceapă reabilitarea căminului cultural din comună. Cum însă lucrările sînt estimate la 500.000  lei, cel mai probabil va fi realizat un buget multianual pentru investiţie. “Nu putem să facem tot acum, sperăm ca anul acesta să realizăm măcar acoperişul”, a declarat primarul Dumitru Robu. De asemenea, în acest an se află în plan asfaltarea a 780 metri de drum comunal, ultima porţiune rămasă fără asfalt din drumurile localităţii. Lucrarea este estimată la circa 400.000 lei şi va fi organizată o licitaţie pentru încredinţarea contractului. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.