Viața satului

Info-Rural

Mihai Boicu
8 ian 2012 2125 vizualizări
Bogheşti : Şcolarii merg pe jos, chiar dacă au microbuz

Microbuzul şcolar nu poate fi folosit pentru transportul elevilor la şcoala din centrul comunei din cauza stării proaste a DJ 241 F. Drumul se află într-o stare deplorabilă, în condiţiile în care este foarte important pentru comunitate deoarece traversează nu mai puţin de şapte sate. “Cel mai mai îndepărtat sat se află la 7 km distanţă de şcoală, iar cele mai apropiat la 2 km. Sînt vreo 30 de copii care la vin de la peste 4 km”, a spus primarul Iancu Pascaru. Potrivit acestuia, proiectul de reparare a drumului judeţean a fost propus pentru finanţare Guvernului în programul de reabilitare a 10.000 km de drumuri, însă deşi a fost declarat eligibil nu s-au găsit bani pentru realizarea lucrărilor. (M. B.)


Bolotesti: Primăria vrea să termine dispensarele

Autorităţile locale şi-au propus că în acest să termine lucrările la dispensarul medical din satul Găgeşti. Investiţia a fost începută anul trecut şi va costa bugetul local 450.000 lei. “Sperăm ca în luna august să terminăm. Dacă timpul mai permite vom lucra şi în această perioadă”, a declarat primarul Ştefan Sîchin. De asemenea, primăria vrea să execute şi o reparaţie capitală la dispensarul din Boloteşti, pentru care intenţionează să cheltuie 150.000 lei. (M. B.)

Negrileşti: Datorii de 300.000 lei la alimentarea cu apă

Primăria aşteaptă repartizarea bugetului la nivel de comună, pentru a vedea cum va reuşi să plătească măcar o parte din datoriile la alimentarea cu apă a localităţii. Potrivit primarului Ion Văsuianu, lucrările executate în perioada octombrie – decembrie nu au putut fi plătite. Investiţia este realizată prin intermediul HG 577/1997 şi, fel ca în multe alte comune, nu au mai fost finanţată de către Guvern. “Constructorul ne mai aşteaptă cu banii, pentru că au fost lucrări făcute la sfîrşitul anul trecut şi am promis că mai achităm cîte ceva”, a declarat Ion Văsuianu. (M. B.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.