Viața satului

Info-Rural:Năruja: Gal Ţara Vrancei şi-a stabilit strategia

Mihai Boicu
20 nov 2011 2108 vizualizări
Ieri a avut loc Adunarea Generală a “Grupului local de acţiune - Ţara Vrancei”, care a fost înfiinţat în anul 2009.

Cu această ocazie a avut loc prezentarea activităţii şi a strategiei de lucru pentru perioada 2012 – 2015, aprobarea bugetelor pentru această perioadă, dar şi alegerea şi completarea organelor de conducere şi a comitetului de selecţie. Adunarea a fost statutară, deoarece au fost prezenţi 47 de membri din 66. “GAL Ţara Vrancei se angajează să asigure coeziune teritoriului în care activează sprijinindu-se în special pe structura arhaică de organizare a populaţiei, respectiv pe obştile vrîncene, exemplu de continuitate a satului vrîncean, indiferent de schimbările administrative şi politice”, se arată într-un comunicat de presă al GAL-ului . Asociaţia “ Grupul local de acţiune –Ţara Vrancei” a fost înfiinţat la iniţiativa Asociaţiei Obştilor Vrîncene în anul 2009, fiind autorizat să deruleze proiecte cu fonduri europene. (M. B.)

Nistoreşti: Se caută secretar

Peste o săptămînă va avea loc la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici concursul pentru ocuparea postului de secretar al localităţii. Postul este liber din februarie 2007, după ce fostul secretar, Stan Lazăr, a ieşit la pensie din motive medicale. “Nu ştiu cine s-a înscris la concurs, dar din primărie pot să vă confirm că nu este nimeni”, a declarat primarul Ion Gogoriţă. Postul a fost ocupat pînă acum cu delegaţie de diferite persoane din cadrul instituţiei. Din cauza crizei economice, posturile de secretari au început să fie căutate şi de persoane din Focşani, chiar dacă trebuie sa facă naveta. (M. B.)

Popeşti: S-au turnat primii metri de asfalt

Singura localitate fără drum asfaltat din judeţ a intrat în rîndul lor comunelor cu drumuri moderne, deocamdată doar cu o porţiune de aproximativ 650 metri. “Am întrerupt lucrarea din cauza vremii reci, urmînd să continuăm anul viitor”, a declarat primarul Nicolae Ciocănel de la Popeşti. Învestiţia se ridică la circa 1,6 milioane, din care a zecea parte a fost prinsă în bugetul de investiţii din acest an. Autorităţile locale se bazează şi pe fonduri de la Consiliul Judeţean pentru a continua programul de investiţii. Deocamdată, proiectul prevede asfaltarea a circa 2,8 km de drum, care uneşte E 85 de primărie, poliţie şi alte instituţii din centrul comunei. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.