Viața satului

Fiii comunei Ţifeşti, la a doua întîlnire

Mihai Boicu
7 nov 2011 2220 vizualizări
Reuniunea va avea loc sîmbătă,a căminul cultural .Astăzi, consilierii locali se întrunesc în şedinţă pentru a aproba bugetul manifestării

Locuitorii comunei Ţifeşti care prin realizările lor au făcut ca numele localităţii să fie cunoscut dincolo de graniţele judeţului sînt invitaţi la sfîrşitul acestei săptămîni să participe la un eveniment organizat special pentru ei, întîlnirea anuală a fiilor localităţii. A doua ediţie a manifestării dedicate acestora va avea loc sîmbătă, începînd cu orele 10.00, la căminul cultural din comună. Organizatorii s-au gîndit în primul rînd la cei care au plecat de foarte mulţi ani în alte zone ale ţării sau chiar în străinătate şi care au astfel prilejul să-şi revadă meleagurile natale. De altfel, ediţia de anul trecut a fost un succes, iar în Ţifeşti au venit persoane plecate chiar şi în Maramureş. Printre cei invitaţi în acest an se numără Aura Popa, doctor specialist în cardiologie la Spitalul Fundeni, medicii Gheorghe Zaharia, Ticu Horeangă, Costel Chertif, Elena Petrovici (Cocioabă), inginerul Ica Şarpe (Hotnog) şi mulţi alţii. Mediul de afaceri este reprezentat de Dorinel Guzu, inclus în Top 300 al celor mai bogaţi romani, care a pus bazele în Ţifeşti a unei ferme ce a început deja să producă vinuri şi fructe pentru piaţa romanească. De altfel, acesta va sponsoriza manifestarea cu vinurile cu care speră să aducă succesul noii sale afaceri. “Un moment deosebit va fi întîlnirea cu soţii Macarie, cadre didactice care au ajuns la venerabilă vîrstă de 90 de ani”, a spus Petrică Popescu. Acesta a iniţiat anul trecut întîlnirea fiilor comunei, alături de profesorul Titi Macarie, fostul director al şcolii din Soveja, cu sprijinul inginerului Petrică Trifan. La întîlnirea de la căminul cultural vor avea loc mai multe momente culturale şi artistice. Printre acestea se numără evocarea eroilor, deţinuţilor politici şi a altor persoane care au marcat istoria localităţii. Printre acestea se numără şi Dumitru Oancea, cel care a reuşit ca în urmă cu 7 decenii să realizeze alimentarea cu apă potabilă a comunei. La final, cei mai talentaţi dintre localnici vor putea urca pe scenă în cadrul concursului “Ţifeştenii au talent”. “Este un eveniment binevenit, deoarece este foarte important ca oamenii care îşi au rădăcinile aici să revină şi să constate cum a evoluat localitatea în care s-au născut”, a declarat primarul Gabriel Postolache. O schimbare deja s-a produs faţă de anul trecut, deoarece între timp drumurile comunei au fost asfaltate şi se poate circula în condiţii civilizate. Primarul a convocat astăzi o şedinţă a Consiliului Local în care a propus consilierilor alocarea sumei de 3.000 de lei pentru organizarea întîlnirii. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.