Viața satului

Primaria Naruja este amenintata cu executarea silita

Mihai Boicu
31 iul 2011 1987 vizualizări
Autoritatile locale din Naruja s-ar putrea trezi cu conturile blocate si executate silit pentru ca nu si-au platit datoriile catre firmele care executa diferite investitii in comuna. Primarul Cristian Pantus spune ca de vina este Guvernul care nu a mai finantat lucrarile, lasindu-le neterminate.

La podul peste piriul Zabala nu s-au mai dat bani din anul 2009. Podul are o lungime de 130 de metri si o latime de 9 metri, fiind executat in proportie de 75%. Grinzile nu sint legate decit pe jumatate si la un cutremur mai serios constructia s-ar putea prabusi. Potrivit primarului, pina acum s-au alocat 3 milioane lei si ar mai fi nevoie de inca 1 milion lei. Primaria a platit in acest an de la bugetul local suma de 100.000 lei catre constructor, SC Constructii Complexe SA din Buzau, in conditiile in care doar penalitatile pentru nerespectarea contractului se ridica la 150.000 lei. “Mai trebuie sa le platim 330.000 lei. Ne-au actionat in judecata, au cistigat procesul si acum asteptam sa ne blocheze conturile. Speram totusi sa mai primim bani la rectificarea bugetara din august”, a declarat primarul Cristian Pantus. Aceasta nu este singura investitie pentru care s-a sistat finantarea. Astfel, Electrica trebuia sa realizeze extinderea retelei de alimentare cu energie electrica la locuintele pentru tineret, in valoare de 1,7 milioane lei. Societatea a executat lucrari in valoare de 880.000 lei, insa nu a primit decit 140.000 lei. Banii au fost platiti la inceput si au reprezentat plata proiectului, dupa care Primaria Naruja nu a mai primit fondurile necesare pentru continuarea investitiei. “Am facut un memoriu adresat prefectului sa ne sprijine la Guvern ca sa ne aloce acesti bani”, a declarat primarul Cristian Pantus. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.