Ultima oră

(Update) Salvamont Vrancea intervine pentru salvarea unei persoane care a alunecat și a căzut în cascada Pastaia

Ziarul de Vrancea
6 nov 2023 5677 vizualizări

Solicitarea intervenției a fost făcută prin intermediul apelului de urgență 112

Știrea inițială, 05 noiembrie 2023, ora 16:45, Salvamont Vrancea:Astăzi, în jurul orei 16:10, Salvamont Vrancea, serviciu public aflat în subordinea Consiliului Județean Vrancea, a fost solicitat printr-un apel 112 să intervină în cazul unei persoane care a alunecat și a căzut în cascada Pastaia. 

Acestea sunt informațiile de care dispunem în acest moment , echipa Salvamont Vrancea fiind, în acest moment, în acțiune. Revenim cu detalii pe măsură ce ne sunt furnizate din teren. 

Știrea actualizată, 05 noiembrie 2023, ora 18:05, ISU Vrancea: Un echipaj SMURD din  cadrul Secției de Pompieri Vidra s-a deplasat în zona indicată. Paramedicii au preluat o femeie, în vârstă de 51 ani, conștientă,  care prezenta entorsa membru inferior și hematom la nivelul capului. După acordarea primelor îngrijiri medicale la fata locului,  s-a început deplasarea către cea mai apropiata unitate spitalicească.

Știrea actualizată, 05 noiembrie 2023, ora 19:22, ISU Vrancea: Victima a refuzat transportul la spital.

Despre Cascada Păstaia din Munții Vrancei

O cascadă extrem de salbatică cu o cădere de aproximativ 25 de metri ce pică dintr-un portal și anume Cascada Păstaia sau Păstarea și Cheile Păstaii.

 

1-Descrierea traseului:

Traseul pe care îl vom aborda va fi unul accesibil tuturor categoriilor de vârstă. Din satul Coza vom urca în Cătunul Fundătura pe un nemarcat extrem de frumos care ne va face un tur scurt al cătunul Fundătură, un cătun uitat de timp, rustic, unde încă se mai poartă costumul tradiţional. De aici vom urma traseul catre Cascada Pastaia , un traseu nemarcat.In prima parte vom ajunge deasuprea cascadei si vom vizita Cheile Pastarii si Portalul Pastaii.Apoi vom cobora si ne vom bucura de Cascada Pastaia de jos.

 

2-Echipament obligatoriu:

- bocanci de munte și rucsac;

- haine de drumeţie adecvate sezonului, condiţiilor meteo și confortului personal în funcție de temperaturile din zilele respective, lucru pe care îl transmitem în informarea de dinainte de excursie;

- lanternă frontală și baterii de rezervă;

-pelerină de ploaie;

-baterie externa;

-rucsac de 40 litri;

 

3- Echipament recomandat:

- beţe de treking;

4-Provizii Obligatorii: apă, fructe uscate și/sau dulciuri și/sau batoane energizante, sandwich precum și alte alimente pe care dvs. le considerați bune pentru o asemenea excursie. Aprovizionarea alimentelor se va face ținând cont de durata evenimentului.

 Text informații:visitvrancea.ro

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.